Google

A Google is küzd az álhírek terjedése ellen

Eddig is kiemelt prioritásának tartotta a Google, hogy küzdjön az álhírek terjedése ellen és most ismét egy újabb funkciót vezetnek be, amely segítségére lehet a felhasználóknak ebben a végeláthatatlan szélmalomharcban.

A Google a közelmúltban megkezdte a felhasználók keresési eredményeinek tényellenőrzését, hogy megbízható információforrásokat biztosítson. Az új funkció lényege, hogy a keresőóriás figyelmeztet minket, ha a keresési eredmények megbízhatatlanok. Ennek akkor van leginkább jelentősége, amikor egy adott hír miatt felbolydul az internet és a temérdek frissen megjelenő cikk miatt a Google algoritmusa nem tudja 100%-os pontossággal felmérni azt, hogy melyik hír tartalmaz valós és hiteles információkat. Mostantól a Google figyelmeztet minket, ha nem tudja garantálni a keresési eredményben megjelenő források megbízhatóságát. Majd tájékoztatja a felhasználót, hogy a keresett téma még nagyon új, és időbe telik, amíg az algoritmus megbízható forrásokat választ ki.

Google

Fontos megjegyezni azt a tényt, hogy jelenleg is van már egy hasonló jelölés a kereséseknél, amit az “about this result” kifejezés fémjelez. Azonban a frissítés hatására ez a kiírás még inkább előtérbe kerülne, ezáltal még szembe tűnőbb lenne a felhasználó számára. Véleményem szerint nem lehet elégszer kihangsúlyozni azt, hogy mennyire fontos feladat küzdeni az interneten terjedő álhírekkel és ezek a lépések mindenképpen segítik az online félretájékoztatás elleni harcot.

Forrás: Vox


Legfrissebb cikkek

Töltsd le most applikációnkat és ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s