Facebook

Újabb Facebook funkció a láthatáron

Az új Facebook funkció figyelmezteti a felhasználókat, hogy nyissanak meg és olvassanak el egy cikket mielőtt megosztanák azt. A közösségi média óriása a Twitteren keresztül megerősítette, hogy teszteli az új funkciót és egy előugró ablak jelenik meg azoknak a felhasználóknak, akik cikkeket szeretnének megosztani, mielőtt valóban megnyitnák őket.

“Meg akarsz osztani egy cikket anélkül, hogy megnyitnád” – olvasható a felszólításban, így lehetősége van a felhasználónak arra, hogy ellenőrizni tudja az általa megosztott információt és ne kerülje el a figyelmét valamilyen fontos tény. Ezután lesz lehetősége a cikk megnyitására vagy megosztására, annak elolvasása nélkül. Tavaly is vezettek már be egy újítást a Twitteren, aminek a lényege az volt, hogy ha egy bejegyzés több, mint három hónapja jelent meg, akkor javasolta az applikáció a felhasználó számára a cikk elolvasását retweetelés előtt.

A tavaly megjelent szolgáltatás kipróbálása után a figyelmeztetések változást hoztak. A Twitter megállapította, hogy a cikkeket 40% -kal többet nyitották meg, miután megkapták a felszólítást, valamint csökkent a megosztások száma azon esetekben, melyekben valóban elolvasták az érintett bejegyzés tartalmát. Azonban még nem teljesen világos, hogy az új szolgáltatás mikor fog világszerte megjelenni, de várhatóan az elkövetkező hetekben különböző régiókba, más-más időpontokban jut majd el. Remélhetőleg ennek az új funkciónak a segítségével több felhasználóhoz jut el majd a megfelelő információ, mielőtt valótlan híreket és bejegyzéseket terjesztenének.

Forrás: Pocket-lint

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s