#kattegyfotót

#kattegyfotót – pályázat

Jó ideje már, hogy egy szekrényben pihen a Fuji FinePix S1730 fényképezőgépem, mivel már minden fotót és videófelvételt a mobilommal készítek el. Mindig nagy becsben tartottam és soha nem fogom elfelejteni azt az örömöt, amikor először volt lehetőségem kipróbálni. Szeretném, ha ezt az élményt más is átélhetné és így született meg bennem a #kattegyfotót pályázat gondolata. Pontosan miről is van szó?

A pályázattal egy olyan fiatalt szeretnénk támogatni, akit komolyabban érdekel a fotózás, de a családja nincs olyan anyagi helyzetben, hogy fényképezőgépet vásárolhasson. Ugyan nem egy nagy értéket képviselő eszközről van szó, de abban biztos vagyok, hogy a manuális fotózás alapjait nagyszerűen el lehet vele sajátítani, hiszen én is ezzel a készülékkel gyakoroltam. A fényképezőgép mellé (hogy teljes legyen a szett) kerül még: töltő, memóriakártya, újratölthető akkumulátorok, és egy kis állvány is. Azonban a pályázat kapcsán nem csak tárgyi nyereményre számíthat a szerencsés kiválasztott. Megkeresésünkre (a sok elfoglaltsága ellenére) lelkesen jelzett vissza egy elismert fotográfus, aki zsűrizni fogja a beérkezett pályamunkákat és ezzel a felajánlásával tovább emeli a kezdeményezésünk színvonalát.

Az általa elkészített leírásokból tanultam meg jómagam is a fotózás alapjait és a pályázatra beérkezett anyagok elbírálásában szakmai segítséget Szalay Krisztián nyújt majd nekünk. Ezúton is köszönjük a pályázathoz való hozzájárulását és felajánlását! Szalay Krisztián munkásságáról bővebben itt olvashattok: Szalayfoto


Pályázati feltételek

 • A pályázatra 8-16 éves kor közöttiek jelentkezését várjuk.
  (Természetesen szülők és törvényes képviselők segítségével.)
 • Pályázatunk azok részére szól, akik érdeklődőek és szeretnének komolyabban is foglalkozni a fotózással, de nem rendelkeznek megfelelő fényképezőgéppel ehhez.
  Illetve nem is engedheti meg magának a család azt, hogy egy ilyen eszközre beruházzon.
 • E-mailben várjuk a pályázati anyagokat (kattegyfotot@themobiltrend.com), melyben pár sorban kérnénk összefoglalni azt, hogy miért lenne érdemes a pályázó arra, hogy őt válasszuk ki.
  (Természetesen ezeket az anyagokat bizalmasan kezeljük és nem tesszük közzé.)
 • A levélhez mellékelten kérnénk maximum 3 db saját képet, melyet a pályázó készített el. A fotók témájával kapcsolatosan nincs külön megkötés, elsősorban a látásmód számít. Ezek a képek csak a vezetéknév kezdőbetűjével, illetve a keresztnévvel kerülnek ki a blog Instagram oldalára (a jelentkezők személyiségi jogainak védelme érdekében), ahol lehetőség van arra, hogy támogassa bárki az adott pályázót like-kal és/vagy megosztással.
#kattegyfotót
 • A nyertes számára Szalay Krisztián felajánlotta, hogy ha az általa megalkotott 101 Fotótipp sorozatot végig olvassa és az anyagok alapján elkészít pár képet, úgy azt követően biztosít egy szakmai konzultációt a nyertes számára (e-mailben). Így a jól megtanult alapok után iránymutatást kaphat, hogy mire érdemes odafigyelni és fotózási képességei tovább fejlődhetnek ezáltal.
 • A pályázat beküldésének határideje: 2021. 05. 24. éjfél
 • Az eredményhirdetés várható időpontja: 2021. 05. 30. (A beérkezett pályázati anyagok mennyiségétől függően.)

Kérünk mindenkit, hogy olvassa el a pályázat teljes leírását és a hozzá tartozó jogi tájékoztatót.

A pályázat beküldésével a pályázó, illetve törvényes képviselője tudomásul veszi fentebb leírt feltételeket és elfogadja a jogi tájékoztatóban foglaltakat.


A teljes körű pályázati anyag és a hozzá tartozó jogi tájékoztató innen letölthető: #kattegyfotót

4 comments

 1. Nagyszerű és egyben nagylelkű megnyilvánulas, lányomat sztem érdekli. Jó érzés, hogy vannak ilyen ötlettel rendelkező emberek a mai világban.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s