Samsung Galaxy A72 teszt

Nálunk járt gyorsteszten: Samsung Galaxy A72

A legutóbbi alkalommal a Samsung Galaxy A52 5G volt a vendégünk, így adta magát, hogy legközelebb a nagyobbik testvér legyen soron. Így nem meglepő, hogy a következő írás témája a Samsung Galaxy A72 teszt lesz. Magasra tette az A52 a mércét, vajon képes lesz az A72 bizonyítani az öcsi mellett? Most kiderül:

A dobozban szerencsére az A72 mellett is megtalálható egy töltőfej a Type-C kábellel egyetemben. Maga a készülék felépítése szinte kiköpött A52, de nagyobb kijelzővel és értelemszerűen megnövekedett dimenziókkal rendelkezik, azonban ennek ellenére akár egy kézzel is visonylag kényelmes kezelni a mobilt. Megjelenítője egy 6,7″-os Super AMOLED panel, amely 800 nit-es fényerősséggel, 1080×2400 pixeles felbontással, 394-es pixelsűrűségi értékkel és 90 Hz-es képfrissítési aránnyal rendelkezik. A 4G képes Snapdragon 720G (8 nm) típusú processzor és a Adreno 618-as grafikus egység mellett többféle RAM / ROM kombinációban érhető el a Samsung Galaxy A72: 6 GB RAM – 128 GB ROM, illetve 8 GB RAM – 128/256 GB ROM, míg az 5.000 mAh-es kapacitással bíró akkumulátort 25W-os gyorstöltéssel tudjuk feltölteni.

 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt

Az előlapon egy 32 MP-es selfie kamera kapott helyet, míg a hátlapi kameraszigeten négy egység figyelhető meg. Ezeket szemügyre véve találunk itt egy 64 MP-es főkamerát, egy 8 MP-es telefotó lencsét, egy 12 MP-es ultraszéles látószögű szenzort és egy 5 MP-es makrókamerát. Fényképezés közben a programautomatika szépen végzi a dolgát és korrekt fotókat tudunk készíteni a készülékkel. Talán a részletesség és a vonalélesség látja ennek némiképp kárát, de a dinamika és a fehéregyensúly rendben van. A középkategóriában teljesen vállalható fényképeket készíthetünk az eszközzel, mindenféle extra ügyeskedés nélkül és nekem is kifejezetten kellemes volt fotózni vele.

 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt
 • Samsung Galaxy A72 teszt

Videókészítés tekintetében hasonló a helyzet, mint az A52 5G esetében, mivel az előlapi kamerával is képesek lehetünk 4k/30fps beálltással felvételeket rögzíteni, de sajnos a hátlapi főkamera sem képes a 4k/60fps beállításra. Ami külön érdekessége viszont, hogy az optikai képstabilizálás mellett elérhető egy elektronikus szuperstabil mód is, amennyiben megelégszünk a Full HD felbontással. Alapesetben a felvett videók minősége kielégítőnek mondható és a hardveres stabilizálásnak hála, még a gyaloglás közben készült videók mozgását is ki tudja küszöbölni a hardver.

Samsung Galaxy A72 4k/30fps

Eddigi tapasztalataim szerint az A5x és A7x szériák között mindig akkora tudás és árbeli különbség volt, hogy akinek szüksége volt rá, annak megérte beruházni az A7x modellekre, de most úgy érzem nem ez a helyzet. Ugyan az A72-ből sem maradt ki a 3,5 mm-es Jack csatlakozó és az IP67-es minősítés sem, de a két tized collal nagyobb képernyő, az 500 mAh-el nagyobb akkumulátor és a telefotó lencse megléte sem tud arról meggyőzni, hogy megéri beruházni az A72-es modellre. A nagyobb kijelző miatt elvész a nem sokkal nagyobb kapacitás és ráadásul (ugyan nem jelentősen) a kijelző pixelsűrűségi értéke is kisebb. Tehát az igazi különbség a telefotó lencse megléte a mélységérzékelő szenzor helyett. Továbbá a kistesó mellett szól a kijelző 120 Hz-es képfrissítési aránya és az 5G megléte is. Félreértés ne essék azzal kapcsolatosan, hogy bármilyen gondom lenne a Samsung Galaxy A72 készülékével, de jelen esetben szerintem jobban sikerült eltalálniuk a Samsung Galaxy A52 5G-t. Így most ebből a párharcból véleményem szerint a Samsung Galaxy A72 került ki vesztesen. Mindazonáltal abban is biztos vagyok, hogy aki eddig kedvelte a Samsung A7x szériás mobilokat, úgy ha mégis az A72-re esik a választása, úgy nem tud vele bakot lőni és nagyjából 160-170.000 Ft-ért tudja megvásárolni a terméket.


A TheMobilTrend blog értékelése:

Rating: 3.5 out of 5.

Tetszett a cikk? Kérjük értékeld!


Kövesd friss híreinket a TheMobilTrend alkalmazáson keresztül.

Legfrissebb készüléktesztek pedig a – Nálunk járt gyorsteszten – rovatunkban érhetőek el.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s