YouTube logo

Az új YouTube funkció sokak számára lehet majd idegesítő

A YouTube a legnépszerűbb videó streaming platform a világon és sokak számára a napi hírek valamint a szórakozás elengedhetetlen forrása. A megnézni kívánt videók minőségének kiválasztásakor, azonban nem mindenkinek ugyanazok a preferenciái vagy igényei. Ezt szem előtt tartva a YouTube egy “egyszerűsített” streaming minőség-ellenőrző készletet vezet be, amely testre szabhatja a megtekintési élményt. Azonban ez az új YouTube funkció nem biztos, hogy mindenki számára lesz kedvelhető.

Eddig lehetőségünk volt külön-külön kiválasztani a streaming minőséget, vagy az Auto lehetőséget, amely automatikusan megváltoztatja a minőséget az internetkapcsolat sebességétől függően. Az újabb vezérlők “barátságosabb” új lehetőségeket kínálnak azoknak a felhasználóknak, akik nem értenek a videók felbontásának beállításához. Viszont a minőség választó menüt bosszantóan több koppintással érhetjük el a megszokottnál. Az első opció a magasabb képminőség, amely több adatot használ fel jobb minőségű adatfolyam biztosításához. A YouTube nem tisztázta, de ez valószínűleg 720p vagy nagyobb teljesítményt fog nyújtani. Azonban, ha valakinek korlátozott lehetőségei vannak mobiladat csomagját illetően, úgy választhatja a második lehetőséget az adatvédő funkciót. Amelynek a nevéből is következik, hogy adatot spórol számunkra az adatfolyam minőségének csökkentésével.

YouTube

Az Auto opció továbbra is elérhető marad és dinamikusan állítja be a streaming minőségét a sávszélesség függvényében. Végül van egy Speciális opció, ami lehetővé teszi, hogy kiválasszunk egy adott felbontást, amelyben a videót lejátszhatjuk. Így a felbontást beállíthatjuk akár 4K-s minőségűre is. Sajnos ezt az utolsó opciót minden egyes videó esetében külön-külön kell aktiválnunk. Alapértelmezés szerint nem választhatjuk az összes videó lejátszását meghatározott felbontással.

YouTube új funkció
YouTube új funkció

Úgy tűnik, hogy az új streaming vezérlők mind Android, mind iOS felhasználók számára már széles körben elérhetőek. Amennyiben még nem fedeztük fel ezeket a funkciókat, úgy érdemes megpróbálni frissíteni az alkalmazást a Play Áruházon / App Store-on keresztül. Persze csak akkor, ha van erre igényünk…

Forrás: AndroidPolice

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s