Samsung Galaxy A02S

Nálunk járt gyorsteszten: Samsung Galaxy A02S

A Samsung háza táján idén is nagy dömping van, hiszen sorra adják ki a mobilokat. Jó néhány Samsung modell szerepelt már a rovatban és most is egy Samsung készülék vendégeskedett nálunk, mégpedig a Samsung Galaxy A02S. Csapjunk is bele a közepébe a dolgoknak és lássuk, hogy mit is tartogat számunkra ez az eszköz.

Mielőtt elkezdenénk a Samsung Galaxy A02S mustráját, egy pillanatra azért érdemes megnézni a doboz dizájnját. Hiszen lehetne a készülék neve ennyi erővel akár Samsung Galaxy SA02 is. Szerintem ez nem volt a legjobb megoldás az alkotótól, de ennél nagyobb bajunk soha ne legyen.

Nekem ez ugrott be erről 😅

A kis kitekintés után térjünk is vissza a lényeghez, ami maga az eszköz. A kijelzője egy 6,5″-os TFT panel, ami 720 x 1600 pixeles felbontással és 270-es pixelsűrűségi értékkel rendelkezik, ami azért lássuk be, hogy ez okot adhat a csalódottságra. Míg a megjelenítő alatt egy Snapdragon 450 (14 nm)-es processzor, egy Adreno 506 típusú grafikus egység, 3 GB RAM és 32 GB ROM kapott helyet (létezik 2GB RAM-mal és 32GB ROM-mal, valamint 4GB RAM-mal és 64 GB ROM-mal szerelt változat is). Azonban az akkumulátor kapacitásának értéke igazán rendben van, mivel egy 5.000 mAh-es telep került bele a készülékházba, ami 15W-os gyorstöltésre képes. További előny, hogy legalább a Type-C kábel mellett található egy töltőfej is a dobozba, ami számomra kifejezetten pozitív benyomást tett. Ráadásnak kapunk 3,5 mm-es Jack csatlakozót is, de ugyanakkor jár egy feketepont az ujjlenyomatolvasó hiánya miatt.

A hátlapi kamerasziget három egységet foglal magában: egy 12 MP-es főkamerát, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzort. Az előlapra pedig egy 5 MP-es lencse került. A Samsung Galaxy A02S nem vádolható azzal, hogy beszállt a megapixel háborúba, de kellemes meglepetést okozott számomra, hogy viszonylag vállalható fotózási képességekkel rendelkezik. Ugyan nem válthatjuk meg vele a világot, de láttam már drágább mobilokat sokkal rosszabb minőségű képeket készíteni. Bár azt azért megemlíteném, hogy a makró lencse nem remekel és nekem nagyon hiányzik az ultraszéles látószögű kamera.

Azért ne örüljünk előre, mert ha videót szeretnénk készíteni az A02S-sel már korántsem ennyire rózsás a helyzet. Maximum Full HD minőségben tehetjük ezt meg 30 fps beállítással és ne is álmodjunk bármilyen stabilizációról, vagy zajszűrésről. Igazából annyit érdemes elmondani róla, hogy tudunk vele videófelvételt készíteni, de semmilyen elvárásunk ne legyen ezzel kapcsolatosan.

Szóval itt az ideje összegezni a meglátásaimat a Samsung Galaxy A02S teszt kapcsán. Érdemes leszögezni azt a tényt, hogy ez a mobil nem akar többet mutatni magából, mint amire valóban készült, nem úgy mint az Samsung Galaxy A12. Ez egy nagy gyártó belépőszintre pozícionált mobilkészüléke és pontosan azt is adja, amit ebben a helyzetben elvárhatunk tőle. Ugyan a TFT kijelző panel, a felbontása és annak fényerősségének az értékén talán érdemes lett volna még csiszolni, de akkor nyilván magasabb árcédulát kapott volna az A02S. Megközelítőleg 50.000 Ft-ért juthatunk hozzá ehhez a telefonhoz és a mobilszolgáltatók kínálatában talán még olcsóbban is megvásárolhatjuk az előfizetésünk mellé. Azok számára ajánlom a Samsung Galaxy A02S-t akik nem szeretnének túl sokat költeni egy mobiltelefonra, de mindenképpen Samsung eszközt szeretnének vásárolni. Azért jár a három és fél csillag, mivel szükséges kompromisszumokat kötni, amennyiben ezt a modellt vásároljuk meg, de számomra egy igazán szerethető mobiltelefonnak tűnik ennyi pénzért.


A TheMobilTrend blog értékelése:

Rating: 3.5 out of 5.

Tetszett a cikk? Kérjük értékeld!


Kövesd friss híreinket a TheMobilTrend alkalmazáson keresztül.

Legfrissebb készüléktesztek pedig a – Nálunk járt gyorsteszten – rovatunkban érhetőek el.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s