Kiszivárgott Facebook adatok

Itt ellenőrizheted, hogy a kiszivárgott Facebook adatok listájában szerepel-e a fiókod

Több mint 500 millió felhasználó személyes adatai kerültek nyilvánosságra és szabadon hozzáférhetők bárki számára. Az adatok között vannak többek között: felhasználónevek, nevek, születési dátumok, email címek és nem mellesleg telefonszámok is. A kiszivárgott Facebook adatok érintik a magyar felhasználókat is.

Az adatok ugyan nem most, hanem még 2019-ben szivárogtak ki, viszont most felkerültek egy külföldi hacker fórumra, így gyakorlatilag bárki hozzáférhet. Összesen 533 millió felhasználó érintett 106 országból, így világszintű problémáról beszélhetünk. Jelenleg elérhető egy webes alkalmazás, ahol a magyar felhasználók ellenőrizhetik, hogy érintett-e a profiljuk az ügyben:

Ezen a linken tudjuk ellenőrizni, hogy érintett-e a Facebook fiókunk. Csak be kell írni a telefonszámunkat vagy a Facebook-azonosítónkat és kiderül, hogy szerepelnek-e az adataink a listában. (Ügyeljünk a megfelelő formátumra!)

Kiszivárgott Facebook adatok
Kiszivárgott Facebook adatok

Amennyiben kiderül, hogy az adataink nyilvánosságra kerültek, akkor érdemes jelszót változtatni és kijelentkeztetni minden készülékről a fiókot. Sajnos ezen kívül mást nem igazán lehet tenni. A kikerült adatokat később felhasználhatják átverésekhez, reklámokhoz vagy akár manipuláción alapuló adatszerzéshez is. Illetve a későbbiekben, ha kapunk valamilyen gyanús üzenetet bármilyen platformon keresztül, előtte érdemes megbizonyosodni annak hitelességéről és forrásáról.

Forrás: Insider

Kövesd friss híreinket a TheMobilTrend alkalmazáson keresztül.

Legfrissebb készüléktesztek pedig a – Nálunk járt gyorsteszten – rovatunkban érhetőek el.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s