A Xiaomi is beszáll az összehajtható mobil bizniszbe: itt a Mi MIX FOLD

Több nagy gyártó is előrukkolt már hajlítható kijelzős mobilokkal és most a sorban feltűnik végre a Xiaomi is, nem is akárhogyan. A piac legnagyobb összehajtható kijelzőjével és a Xiaomi saját fejlesztésű Surge C1 ISP képfeldolgozó processzorával szerelt Mi MIX FOLD egyedülállónak ígérkezik.

A Mi MIX FOLD-nak 8,01″-os WQHD+ felbontású belső OLED kijelzője és 6,52″-os külső oldali AMOLED megjelenítője van, mely 90 Hz-es frissítési rátával és 180 Hz-es érintési mintavételi értékkel bír. A készülék külső és belső oldali kijelzőit egyaránt a Xiaomi saját fejlesztésű, mesterséges intelligenciával megtámogatott algoritmusa működteti, így a képek és videók felbontása mindig optimális. Amennyiben bepillantunk a megjelenítőpanel alá, úgy találhatunk itt egy Snapdragon 888 5G (5nm)-es processzort és egy Adreno 660 típusú grafikus egységet. Többféle RAM/ROM kombinációval szerelt modellek közül választhatunk: 12/16 GB RAM / 256/512 GB ROM. Míg a mobil energiaellátásáért egy 5.020 mAh-es akkumulátor a felelős, melyet 0%-ról 37 perc alatt tudunk feltölteni 100%-ra.

Kamerák tekintetében is kimagaslónak tűnik a Mi MIX FOLD felszereltsége, hiszen a hátlapon megtalálható egy 108 MP-es főkamera, egy 8 MP-es telefotó/makró (liquid lens) szenzor és egy 13 MP-es ultraszéles látószögű lencse. Amíg az előlapon egy 20 MP-es selfie kamera található. A Surge C1 képfelismerő processzor kivételesen nagy teljesítményre képes, de ennek ellenére csak kis mértékben terheli meg a CPU-t és viszonylag kicsi a tárhely igénye is. Ez teszi lehetővé, hogy a chip kiszolgálja a továbbfejlesztett 3A algoritmust és a készülék kamerájának autófókusz, auto expozíció és automatikus fehéregyensúly funkciója még rossz megvilágításban is megfelelően működjön, amely jobb képminőséget eredményez.

A készülék ajánlott fogyasztói ára konfigurációnként az alábbiak szerint alakul: 

12GB+256GB – 9 999 jüan (kb. 470.000 Ft)
12GB+512GB – 10 999 jüan (kb. 520.000 Ft)
16GB+512GB – 12 999 jüan (kb. 615.000 Ft)

Ugyan nem egy olcsó készülékről beszélünk a Xiaomi Mi MIX FOLD esetében, de amennyiben figyelembe vesszük azokat az innovatív fejlesztéseket, melyet a Xiaomi eszközölt ennek a készüléknek az esetében, úgy igazán elgondolkodtató választás lehet. Sikerült a kínai gyártónak már az év elején alaposan felborzolni a kedélyeket és reméljük, hogy ez a lendület még sokáig ki fog tartani.

Forrás: Xiaomi Magyarország

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s