Vigyázat! Csaló SMS terjed

Az amúgy is megnövekedett online kereskedelem a pandémia miatt napjainkban még inkább virágkorát éli, de ennek is megvannak a veszélyei. Ezt használják ki most a csalók és emiatt érdemes odafigyelni arra, hogy milyen SMS érkezik telefonunkra az esetleges rendeléseinkről.

A tegnapi nap folyamán a feleségem kapott egy SMS-t, amiben az olvasható, hogy megérkezett az egyik csomagja és az adott linken nyomon követheti. A vészharang már itt megkondult bennem és mondtam neki, hogy semmi esetre se nyomjon rá a linkre. Hiszen gondoljunk bele egy pillanatra: a már megérkezett csomagot, ugyan minek nyomon követni? Amikor hazaértünk rákerestünk erre a weboldalra, ami szerepel a linken és innen biztosan nem rendeltünk semmit, így nem is nyitottuk meg a linket. A számot blokkoltuk és az üzenetet törültük is a képernyőfotó elkészítése után.

A mai nap reggel pedig már a 24.hu is beszámolt hasonló esetekről, ahol a link egy főleg telekommunikációs cég nevében (változó, hogy éppen a Vodafone vagy Telekom nevében) nyereményjátékkal várja a látogatót és könnyen elérhető nyereményekkel kecsegtet.  

A mostani helyzetben a csalók pontosan a megnövekedett számú online rendeléseket és az emberek pillanatnyi figyelmetlenségét hivatottak kihasználni. Amikor egy ilyen üzentet kapunk bármilyen platformon, úgy a megnyitása előtt gondoljuk át, hogy valóban rendeltünk-e az adott helyről bármilyen terméket.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s