Kimarad egy év a Samsung Galaxy Note szériában?

Pár napja a Samsung megtartotta az idei részvényesi gyűlését a dél-koreai Suwonban. A cég társvezérigazgatója (DJ Koh) elárulta a befektetők számára, hogy a vállalat fontolóra veszi a Galaxy Note okostelefon 2021-es bevezetésének elhagyását a félvezetők globális „komoly egyensúlyhiánya” miatt, vagyis nagyobb a kereslet a chipek iránt, mint amekkora a kínálat.

Koh elmondta, hogy a Samsung új termékeket szeretne kiadni, de a szokatlan helyzet miatt az „időzítés változhat” és „a következő évben” állhat vissza minden a régi kerékvágásba. A Samsung az egyik legnagyobb chipgyártó a világon, míg a másik legfontosabb szereplő a TSMC.

A kereslet megugrása egy dolog, de a vállalat egyik egységét, mely a texasi Austinban található, februárban az egész országra kiterjedő áramszünetek sora sújtotta és még mindig nem állt vissza a termelés teljes kapacitásra. Az elemzők becslése szerint a Galaxy Note telefonok hiánya a cég szállítmányainak alakulását körülbelül 5%-kal befolyásolhatja, de nagyobb bevételcsökkenést fog okozni, mivel ez az egyik legdrágább telefontípus a Galaxy világában.

Forrás: Bloomberg

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s