Komoly problémák a Huawei háza táján

Ugyan a Huawei elhatározta, hogy nem adja el telefonos részlegét, de nem lesz könnyű dolga és a vállalat felkészül a nehéz időkre. A Nikkei jelentése szerint a telekommunikációs óriás jelezte alkatrész beszállítóinak azt, hogy idén jóval kevesebb mobilkészüléket tervez gyártani.

Állítólag a Huawei 70-80 millió egységet tervez rendelni, ami 60%-os visszaesést jelent a 2020-ban szállított 189 millió-hoz képest. A csökkenés már tavaly elkezdődött, hiszen a 2019-ben eladott készülékek száma megközelítőleg 240 millióra rúgott. Ez természetesen a gyártó termékpalettáját is befolyásolja majd, ami a high-end kategóriát sújtja leginkább. Ennek oka, hogy a Huawei nem tudja beszerezni az 5G képes telefonok építéséhez szükséges alkatrészeket, ezért a 4G-s eszközökre szükséges összpontosítania. Ez nem azt jelenti, hogy 2021-ben nem fognak megjelenni 5G-s telefonok a gyártótól, de már szárnyra kaptak pletykák a készülő Huawei P50 szállítási problémáiról.

Egyes beszállítók szerint ez a gyártandó készülékek számának még nagyobb, 50 millióra történő csökkenését is eredményezheti. A Honor azonban széles körű hozzáféréssel rendelkezik a létfontosságú összetevőkhöz, így nem elképzelhetetlen a növekedése. Ezáltal akár felül is kerekedhet korábbi anyavállalatán, de a negyedév végén kapunk majd tisztább képet. A hónap elején Biden elnök kereskedelmi titkár jelöltje, Gina Raimondo azt mondta, hogy “nem lát okot” a kereskedelmi korlátozások feloldására a Huawei-t illetően és továbbra is úgy véli, hogy a vállalat kockázatot jelent a nemzetbiztonságra.

Forrás: GSMArena

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s