Nálunk járt gyorsteszten: Samsung Galaxy A12

Hamarosan terítékre kerülnek a Samsung népszerű A51 és A71-es készülékeinek utódai, viszont addig sem hagyott minket parlagon a gyártó, mivel megjelent a Samsung Galaxy A12-es. Az alsó kategóriába pozícionálta be a gyártó az eszközt, ahol bizony komoly harcok folynak a vásárlók kegyeiért, így nincs könnyű helyzetben az A12. Vajon tudja teljesíteni az eszköz a hozzá fűzött reményeket és elvárásokat? Most kiderül!

Elővarázsolva az A12-őt a csomagolásból a mobil előlapja nem igazán tartogat különösebb meglepetéseket, mivel szinte minden Samsung telefon ugyanúgy néz ki. A hátlap már kicsit izgalmasabb, mert nekem kifejezetten tetszik a dizájn, különös módon a kamerasziget kialakítása. Azonban az anyaghasználatról ez nem mondható el. Tapintásra azonnal a régi J szériás telefonok kopogós műanyagának emléke sejlett fel bennem. Hiába próbálta a cég egy kis plusz textúra hozzáadásával ezt az “olcsó” érzést tompítani, szerintem ez nem sikerült a legjobban. A kijelzőt tekintve sincs különösebben elkényeztetve a felhasználó, mivel a 6,5″-os IPS panel 720 x 1600-as felbontással és 264-es értékű pixelsűrűséggel rendelkezik, de legalább a fényerővel nincs nagyobb gond. Pozitívum, hogy 4 GB RAM került a készülékbe, és mellé kapunk 64 GB tárhelyet is, mondjuk a nem éppen combos Mediatek MT6765 Helio P35 (12nm) típusú processzor némileg rontja az összképet. A grafikus feladatok elvégzéséért pedig egy PowerVR GE8320 GPU a felelős. Attól viszont nem kell tartanunk, hogy napközben kapkodni kellene a töltőnkért, hiszen ezt a hardvert vígan kiszolgálja az 5.000 mAh-es kapacitású akkumulátor, ami 15W-os gyors töltésre képes.

Megvizsgálva a kamaraszigetet, úgy igazán jónak tűnik a felhozatal. Kapunk egy 48 MP-es széles, egy 5 MP-es ultraszéles, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzort, míg szelfi képeket a 8 MP-es előlapi kamerával lőhetünk. Azonban a végeredményről ez már korántsem mondható el, mivel nagyjából a futottak még kategóriáról beszélhetünk és klasszikus példája annak a mobil, hogy többet szeretne mutatni, mint amit valójában nyújtani tud. Ez különösképpen igaz, ha makró fotót szeretnénk készíteni. Nem egyszerű belőni a megfelelő fókuszt és amennyiben ez mégiscsak sikerül valamilyen csoda folytán, akkor sem szabad túl sokra számítanunk. Ugyan meg kell említenem azt a tényt, hogy az időjárási viszonyok közel sem voltak optimálisak a tesztképek fotózásakor.

A videófelvételek készítésekor sincs sok lehetőségünk variálni, mert kizárólag 1080p/30fps beállítással van lehetőségünk megörökíteni a kívánt pillanatot. Számomra ez azért érdekes, mivel a Samsung eszközei mindig kiemelkedtek a sorból ezen a téren, így emiatt is kicsit csalódott vagyok.

Samsung Galaxy A12 1080p/30fps

Sokszor szoktam bajban lenni a végszó megírásakor, mert nagyon igyekszem pártatlannak maradni és a lehető legtöbb jó tulajdonságot felfedezni a tesztelt mobiltelefonban. A Samsung Galaxy A12-ben mindenképpen érdemes kiemelni pozitívumként a kijelző fényerejét és nagyobb méretét (nem a megjelenítő minőségét értem ezalatt), illetve a nagy kapacitású 5.000 mAh-es akkumulátort, ami szuper üzemidőt biztosít, de ezzel be is kell fejeznem a felsorolást. Megközelítőleg 60-65.000 Ft-ért vásárolhatjuk meg a Samsung Galaxy A12 modellt, de hasonló összegért már több jóval használhatóbb mobilkészülék közül válogathatunk és akár a cég saját kínálatában is találunk ilyet. Alapvetően egy remek gyártónak tartom a Samsungot, de cizelláltan megfogalmazva az biztos, hogy nem ezzel a telefonnal fogják megváltani a világot.

A TheMobilTrend blog értékelése: 5/2.5

Rating: 2.5 out of 5.

Tetszett a cikk? Kérjük értékeld!

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s