Forradalmi innováció a Xiaomi-tól: viszlát kábelek!

Egy egészen elképesztő új technológián alapuló töltési eljárást mutatott be tegnap (2021.01.29) a technológiai ipar egyik legnagyobb gyártója a Xiaomi. A Mi Air Charge Technology teljes mértékben forradalmasítja az általunk eddig ismert és elterjedt töltési technológiákat. Nem lesz szükségünk kábelekre, illetve töltőpadra sem mindehhez.

Legegyszerűbben megfogalmazva: adott készülék képes vezeték nélkül kommunikálni a töltőállomással és az abból érkező jelet energiává alakítja. A töltőállomás beépített antennái meghatározzák a mobil pontos helyét, míg a fázisvezérlő tömb csatlakozik a közelben lévő eszközhöz a “beamforming” technológia segítségével. A vevőantennatömb (amely 14 antennából áll) a töltőállomástól érkező jelet alakítja át energiává, amit az egyenirányító áramkör segítsége tesz lehetővé.

Mi Air Charge Technology

Több készülék is tud egyidejűleg csatlakozni a Mi Air Charge állomáshoz, de a töltő és a mobilkészülékek közötti akadályok ronthatják a töltés hatékonyságát, ami jelenleg az 5 W-os töltést támogatja. Amennyiben a technológia széles körben elterjed és tovább fejlesztik, úgy nem hangzik tudományos fantasztikumnak az a tény, hogy akár több háztartási berendezésünk is e-módon legyen üzemeltethető az otthonunkban. Így elhozva azt a nem is oly távolinak tűnő jövőt, ahol lakhelyeink szinte teljesen vezeték nélküliek legyenek. Ugyan egyelőre ez még merész elképzelés, de az tagadhatatlan, hogy a Xiaominak sikerült egy olyan mértékű forradalmi innovációt piacra dobnia, amilyenre már rég nem volt példa a gyártók között.

Forrás: Xiaomi Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s