Az új iPhone széria erősebb mágnesezettsége gondot okozhat az orvostechnikai eszközökben?


Az Apple frissítette az iPhone 12 termékcsalád támogatási dokumentumát egy igencsak aggasztó kiegészítéssel. Eszerint az új iPhone 12 modellek elektromágneses interferenciát okozhatnak olyan orvostechnikai eszközökben, mint például a pacemakerek és a defibrillátorok.

A vállalat kijelentette, hogy valamennyi új típusú iPhone-nak és az esetleges Magsafe-kiegészítőknek legalább hat hüvelyk (kb. 15 centiméter) távolságra kell maradniuk az orvostechnikai eszközöktől, valamint ha a mobilok vezeték nélkül töltődnek, akkor kétszer akkora távolságra kell lenniük. Az Apple hangsúlyozta, hogy a tartozékok (a MagSafe és a MagSafe duó) elektromágneses tere zavarhatja a készülékeket. Míg az iPhone 12 modellek több mágnest tartalmaznak, mint bármely más Apple okostelefon, nincs nagyobb kockázat, de érdemes mindenképpen távolabb tartani az orvosi berendezésektől telefonjainkat.

Január elején megjelent egy cikk, miszerint Michigan államban három orvos tesztelte az iPhone 12 és egy beteg beültethető kardiovaszkuláris defibrillátorának kölcsönhatását. Az orvostechnikai eszköz a teszt során rendre „felfüggesztett” üzemmódba lépett. A doktorok azt is kijelentették, hogy az orvostechnikai készülékek gyártóinak megfelelően figyelmeztetniük kell a pácienseket az interakcióra, mivel nincs arra garancia, hogy mindenki olvassa az Apple által közzétett iPhone biztonsági információkat.

Forrás: MacRumors

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s