Nálunk járt gyorsteszten: iLike X3 Haier

A jelenlegi cikk egy kicsit különlegesebb, mint a többi ebben a rovatban megjelent iromány. Mivel fogadtam egy kollégámmal és bizonyítani szerettem volna azt a tényt, hogy 15.000 Ft alatt is lehet találni új mobilkészüléket, mely a legalapvetőbb felhasználói igényeket kielégíti. Több alapvető paramétert is meghatároztam, melyek tovább szűkítették a kört, így vált ez a feladat valódi kihívássá. Bár egy kiskaput én is kihasználtam, mert egy másodlagos SIM kártyámmal használtam pár napig a készüléket, de igyekeztem minden hétköznapi dolgomat és ügyeimet ezen az eszközön intézni. Lássuk, hogyan boldogultam:

A videóban is elhangzott minimum paraméterek alapján esett a választásom erre a mobiltelefonra. Igazából megpróbáltam abszolút kizárni több dolgot is az iLike X3-al kapcsolatosan (pl a nevét) és teljesen arra fókuszálni, hogy ez egy szükségmegoldás. Először kézbe véve a mobilt, homályosan visszaderengett számomra egy 7-8 évvel ezelőtti modellekre emlékeztető hardver, design és anyaghasználat. Ez önkéntelenül is felidézte azokat a kellemes emlékeket bennem, amikor elkezdtem a telekommunikációs szektorban dolgozni és minden izgalmas volt és a újdonság erejével hatott rám. Már ezért is jár egy piros pont az iLike X3 Haier-nek (fedőneve mostantól: “ilike”).

Amennyiben megvizsgáljuk ilike hardverezettségét, úgy rögtön érthetővé válik, hogy miért is van szükség az Android Go operációs rendszerre. A 4,5″-os FWVGA 16:9 IPS kijelző alatt 1 GB RAM kapott helyet 8 GB ROM társaságában, melléjük pedig egy 4 magos darabonként 1,3 GHz-es órajellel rendelkező processzor került. Az üzemidőért pedig egy 1.700 mAh-es kapacitású akkumulátor a felelős, ami a nem túl combos hardver mellé éppen elégséges. Nyugodtabban indultam neki a napnak, amikor tudtam, hogy lapul a táskámban egy feltöltött power bank. Viszont tény, hogy mindig maradt nap végére szufla ilikében és nem hagyott cserben.

Lássuk hát a fényképezési képességeit a mobilnak, bár igazából túl sokat nem lehet beszélni róla. A hátlapon egy 5 MP-es szenzor kapott helyet, míg a selfie kamera 2 MP-es. A legjobb szándékkal is az mondható el a készült fotókról, hogy nem éppen minőségi felvételek és akkor nagyon finom voltam. A kezelőfelülete is nagyon puritán a kamera appnak, de legalább nem akarja eladni többnek magát, mint amire képes. Legegyszerűbben úgy tudnék fogalmazni, hogy: lehet vele fényképezni, ha nagyon muszáj.

Videófelvételeket is van lehetőségünk készíteni, aminek a felbontása maximum 1080/30 fps lehet. Illetve kapunk ki/be kapcsolható EIS (elektronikus képstabilizátor) funkciót, amit nem tudtam eldönteni, hogy bármilyen formában befolyásoló tényező lenne videókészítés közben. Azért a Full HD minőséggel kapcsolatban is lennének fenntartásaim, de döntse el mindenki maga:

iLike X3 Harier 1080p/30fps

Több napos használat után, hiába próbálok haragudni a készülékre, de nem megy. Mivel azokat a dolgokat el tudtam rajta mindig intézni amit akartam és nem hagyott egyszer sem cserben. Persze nagyon furcsa volt használni és többször kellett türelmesebbnek lennem, mire betöltött egy-egy app-ot ilike, vagy megjelenített olyan weboldalt aminek a felülete nem volt teljesen puritán. Azt tudom elmondani róla, hogy 15.000 Ft alatti összegért teljesen vállalható telefon, ha új eszközt szeretnénk és nem tudunk/akarunk több pénzt szánni a vásárlásra. Aki új, puritán, olcsó mobilt keres és az alapvető kapcsolattártás a cél nem más, úgy (soha nem gondoltam volna, hogy ilyet mondok) az iLike X3 Harier akár egy jó döntés is lehet. Azt az egy dolgot ne feledjük viszont, hogy semmilyen nagyobb elvárást ne támasszunk ilikével szemben és akkor kellemesen csalódhatunk benne.

7 comments

    1. Kedves Imre! Erre a kérdésre sajnos nem tudunk válaszolni. Érdemes lenne az akkumulátor típusára rákeresni és biztosan lesz találat, ahonnan berendelhető az akksi.

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s