2021 – A kijelzők fejlesztésének éve

Egyre több olyan kijelző koncepciót láthatunk az interneten, melyek azt erősítik meg, hogy a gyártók gőzerővel dolgoznak különböző új megoldásokon. A DisplaySearch egy munkatársa (Ross Young) szerint az elmúlt pár hónapban nyilvánosságra hozott információk alapján, a 2021-es év ezen fejlesztéseknek kedvez. Pontosabban a jövő év második felére tehetők majd ezek az újdonságok.

Hamarosan látni fogjuk az Oppo, a Vivo, a Xiaomi, valamint a Google által megalkotott készülékeket. Ráadásul a Samsung további eszközökkel kívánja az eddigi kínálatát bővíteni: Galaxy Z Fold3, Z Flip2 és Z Flip Lite. Itt érdemes megemlíteni azt, hogy Young szerint a budget Fold3 Lite nem fog piacra kerülni. Ehelyett a „megfizethető összecsukható” telefon szerepét valószínűleg majd a Flip modell tölti be. Természetesen semmi sem biztos, így egyelőre marad a várakozás.

Samsung Galaxy Fold 2

Nem meglepő módon a kínai gyártók is belevetették magukat ezekbe a fejlesztésekbe és nem szeretnének ezen a területen sem alulmaradni, de a Google is debütál egy összecsukható típusú Pixel mobilkészülékkel. Várhatóan a három kínai gyártó (Oppo, Vivo és a Xiaomi) összesen négy összecsukható eszközt fog piacra dobni.

Mi Mix Alpha R

Bár Young az “összecsukható okostelefonok” kifejezést használja, de gondolnunk kell a gördíthető kijelzővel rendelkező modellekre is, mint a fentebb látható Mi Mix Alpha R vagy az Oppo X 2021-es koncepció. Egyenlőre azonban még csak álmodozhatunk ilyen lehetőségekről. Talán egy év múlva eléggé fejlett lesz a technológia ahhoz, hogy megvalósulhasson a tömeggyártás, ezáltal elterjedtebbek lehetnek az ilyen típusú készülékek szélesebb felhasználói körben is. Nektek mi a véleményetek ezekről a kijelző megoldásokról?

Forrás: GSMArena

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s