Interjú a Xiaomi Magyarország vezetőjével, Wagner Tiborral

A hétvégi debreceni Mi Store ünnepélyes megnyitása kapcsán volt lehetőségem interjút kérni Wagner Tibortól, aki nem más, mint a Xiaomi magyarországi Country Managere. Izgatottan vártam a riportot, és kíváncsi voltam, hogy milyen ember is vezeti az egyik legfeltörekvőbb mobilgyártó magyarországi leányvállalatát. Wagner Úr egy igazán közvetlen, intelligens, jó humorú ember és készséggel válaszolt kérdéseimre, melyek segítségével kicsit jobban megismerhetjük azt a véleményem szerint követendő látásmódot, ami jellemző az egész vállalatra.

Az első kérdésem igazán kézenfekvő volt: miben rejlik a Xiaomi egyre nagyobb közkedveltsége Magyarországon?

Wagner Tibor (W.T.) – Egyszerű a képlet: jó termékek, kiváló funkcionalitás, minőség és megfizethető árak. Leegyszerűsítve mondhatjuk azt is, hogy bombajó termékek bombajó áron. A vállalat követi a Honest pricing elvét (őszinte árazás). Bevétel szempontjából ez azt jelenti, hogy a cég törekszik a maximalizált 5%-os profitra és ha adott időintervallumban magasabb lesz a profit, úgy ez a többlet általában két fő területen kerül felhasználásra. Az egyik lehetőség a kutatásra és fejlesztésekre történő fordítása, míg a másik opció a felhasználók számára elérhető extra promóciók biztosítása.

S.M. – Vannak esetleg személyes tapasztalatai a termékekkel kapcsolatos visszajelzésekről?

W.T. – Ugyan nem tartozik szervesen a munkakörömhöz, de fontosak számomra a felhasználók, mivel visszajelzéseik alapján tudunk fejlődni. Amióta a magyarországi értékesítési csatornát megnyitottuk, azóta nyomon követek jómagam is fórumokat és az a tapasztalatom, hogy a direkt vásárlói reakciók teljes mértékben pozitívak. A termékek viszonylag gyorsan lesznek népszerűek, így elmondható az a tény, hogy jó a magyar piac értékelése.

S.M. – Terveznek további Mi Store-okat nyitni az ország más pontjain is?

W.T. – Részletekbe ugyan nem bocsátkozhatok, de természetesen törekszünk a piaci részesedésünk növekedésére és jelenlétünk megerősítésére. Sok egyéb dolog függvénye, de elsősorban a 100.000-nél nagyobb lélekszámú településeken, preferáltan megyeszékhelyeken várhatóak az újabb Mi Store-ok.

S.M. – Lesz helyszíni szerviz a most nyílt debreceni üzletben?

W.T. – Egyelőre a helyszíni szerviz nem megoldott, mivel az ehhez szükséges folyamatok még kidolgozás alatt állnak. Így jelenleg kizárólag, mint értékesítési pont működik az üzlet. Viszont az előző válaszomhoz fűzném hozzá: ahogyan a későbbiekben bővül a bolthálózatunk, úgy szeretnék a jövőben erre is lehetőséget biztosítani a felhasználóinknak.

Wagner Tibor

S.M. – Merre látja az utat a mobilpiac fejlődésében? Véleménye szerint van jövője a különböző hajlítható kijelzős mobiloknak?

W.T. – Vannak fejlesztői törekvések az új kijelző típusokkal kapcsolatban és egyes fogyasztók kifejezetten kedvelik ezeket az új megoldásokat. Mi a Xiaominál olyan újításokra és innovációkra fókuszálunk, amelyek az emberek mindennapjait teszik könnyebbé. Az 5G hálózatok és funkciók bevezetésével szerintem az okos ökoszisztémában van a jövő, melynek az Alfája és Omegája az okostelefonunk, így a különböző AIoT termékek (porszívó, párásító, légtisztító stb.) működését tudjuk gördülékenyen összehangolni.

S.M. – Van kedvenc Xiaomi terméke? Ön Xiaomi telefont használ?

W.T. – Persze, gyakorlatilag majdnem mind, mert kütyümániás vagyok. Mostanában egyre jobban „rákkantantam” az AIoT termékekre, de egy új telefon beüzemelése is még mindig izgalommal tölt el és szeretek vele bíbelődni. Természetesen Xiaomi telefont használok, ami nem más, mint egy Mi 10T Pro, mellyel igazán elégedett vagyok.

S.M. – Emlékszik arra esetleg, hogy milyen típusú volt az első okostelefonja?

W.T. – Igen, ha jól emlékszem egy Sony Ericcson Xperia X10-es modell volt.

Úgy gondolom elmondható az, hogy a Xiaomi – kicsi köles – már igazán kinőtte magát a nagyszerű termékeinek és a megfelelő menedzsmentnek hála. Köszönöm szépen az interjút és a lehetőséget Wagner Tibornak.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s