Kedvező fordulat a Huawei számára


Enyhülhet a gyártó gűzsbakötése, legalábbis ami a mobil részlegét illeti. A Financial Times beszámolója szerint a vállalatok képesek lesznek a Huawei-nek alkatrészeket szállítani nem 5G felhasználásra. Pontosabban olyan alkatrészeket, amelyek nem köthetőek a vállalat 5G hálózati fejlesztéséhez. A Samsung Display már rendelkezik licenccel és a Jefferies egyik elemzője azt írja, hogy a Sony és az OmniVision zöld utat kaptak a Huawei képérzékelőkkel történő ellátására.

A már fentebb említett elemző úgy véli, hogy a Qualcomm és a MediaTek is kaphat licenceket, amelyek megoldanák a Huawei chipkészlet-hiányát. Korábban megtiltották a cégnek, hogy chipeket vásároljon a MediaTektől (amelynek székhelye Tajvanon van), mivel ezeket az Egyesült Államokban kifejlesztett technológiával állították elő. Az iparág szakértői azonban még kételkednek abban, hogy a Qualcomm és a MediaTek is megkapja az engedélyeket a jelenlegi adminisztráció „szabálytalan politikai döntéseire”-re hivatkozva.

A Huawei mobil üzletága a cég bevételeinek több mint a felét teszi ki, így a chip-ellátási lánc helyreállítása esetén fellélegezhet a vállalat és minden visszaállhat a rendes kerékvágásba. A hálózati berendezések részlegének azonban még a tiltás előtt felhalmozott készletekre kell támaszkodnia, mivel az Egyesült Államok továbbra is potenciális nemzetközi kockázatnak ítéli meg a Huawei hálózatkiépítését

Forrás: GSMArena

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s