Nálunk járt gyorsteszten: LG K22

Az LG készülékei az utóbbi években nem tudnak igazán átütő sikert elérni a mobilpiacon. Egy szűkebb vásárló réteg esküszik a gyártó eszközeire és elégedett velük, azonban széles körben nem örvendenek túlzott népszerűségnek. Nemrégiben megjelent az LG Velvet, mely egy igazán szemrevaló telefon és hardverezettég terén is rendben van, azonban itt az árazással lőt mellé véleményem szerint a gyártó. Nemrégiben a low-budget kategóriában dobtak piacra egy modellt, melynek a neve a K22-es. Lássuk is, hogy mire elég a gyártó új alsó kategóriás mobilkészüléke.

LG K22 unboxing

A dobozból kicsomagolva az jut először eszembe (nem csak a színe miatt), hogy a K22-es egy igazi kis szürke kisegér. Semmi feltűnő dolgot vagy egyedi megjelenítést sem lehet megfigyelni az eszközön, ami nem feltétlenül baj, de a műanyag burkolat minősége hagy némi kívánnivalót maga után. Kijelzője egy 6,2″-os IPS LCD panel, mely 720×1560-as felbontással, valamint 287-es értékű pixelsűrűséggel rendelkezik. A kijelző fényerejével itt is akadnak problémák, de mégsem annyira zavaró, mint az LG K51 esetében. Ettől eltekintve az egyéb paraméterei sem kényeztetnek el minket a készüléknek. A mai viszonylatokban már karcsúnak mondható 2 GB RAM-ot és 32 GB belső tárhelyet kapunk, mindezek mellett pedig egy Snapdragon 215-ös processzor és egy Adreno 308 GPU található meg. Az energiaellátásáért pedig egy 3.000 mAh-es kapacitással rendelkező akkumulátor a felelős, melyet micro-USB porton keresztül tudunk tölteni.

Górcső alá véve a készülék hátlapját és a kameraszigetet, úgy két egységet láthatunk. A főkamera 13 MP-es, míg a makró szenzor 2 MP-es értékkel rendelkezik, míg az előlapi kamera 5 MP-es lett. Elvárások nélkül kezdtem el fotókat készíteni, de kellemesen csalódtam. Ezeket a paramétereket figyelembe véve és ehhez mérve a telefont, viszonylag értékelhető képeket lehet kisajtolni belőle. Járt már a kezemben drágább eszköz is, mely véleményem szerint majdhogynem rosszabbul teljesített ezen a téren.

Videókészítés terén sem kell nagy csodára számítanunk, de (ismételve magam) vállalható felvételt lehet a K22-vel rögzíteni 1080p/30fps beállítással. Ugyan zajszűrést és stabilizátort sem kapunk, a fókusz nagyjából rendben van és nem ugrál. A videón az én kezem nem volt stabil és a beremegés ennek köszönhető, így ne a mobil kontójára írjuk ezt fel.

LG K22 1080p/30fps

Ahogyan a kicsomagoló videón is látszik, kapunk egy szilikon tokot is a K22 mellé a gyártótól, valamint nem maradt ki a 3,5mm-es Jack csatlakozó sem az eszközből. Ezek a dolgok le is fedik az egyéb pozitívumok listáját. Megközelítőleg 40.000 Ft-ért tudjuk megvásárolni a mobilkészüléket. Vegyes érzéseim vannak az LG K22-vel kapcsolatosan, mert a hardverezettségét tekintve igencsak gyengécskének mondható, de meglepő módon a felhasználólémény a teszt folyamán részemről teljesen rendben volt. Azonban mégiscsak az a véleményem, hogy ennél olcsóbban is hozzájuthatunk egy hasolnó tudású telefonhoz, de nem szabad haragudni az LG készülékére sem. Ami igazán szimpatikus volt számomra benne, hogy nem akar többnek látszani, mint ami valójában. Emiatt szerethető lehet annak, aki mégiscsak e-mellett a modell mellett teszi le a voksát.

4 comments

  1. Én még csak egy hónapja kaptam. De nagyon szeretem. Jó kis kézre álló telefon. Ügyes, fürge, szuper!

    Kedvelés

  2. Üdv! Most vett a párom egy ilyen telefont, híváskor nem jelzi ki a számát, magántelefonszámot ír. Többen, többször, több óráig próbáltuk a titkosítást visszaállítani, de nem sikerült. A beállításoknál, a hívás menüben, sehol nem találtunk semmit. Olyan, mintha nem lenne benne ilyen opció, pedig nyilvánvalóan van. Tud valaki nekem segíteni? Köszönöm!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s