Nálunk járt gyorsteszten: Samsung Galaxy S20 FE (FAN) Edition

A Samsung kapott hideget-meleget az S20 széria kapcsán, mivel nem apró-cseprő hibák jelentkeztek sok felhasználó esetében. Elég itt megemlítenünk a kamerájának hibáját, vagy pedig a kijelző random módon történő bezöldülését, melyet sokan (igazán találó módon) Hulk effektusnak kereszteltek el. Véleményem szerint a gyártó újragondolta a koncepciót és így születhetett meg a Samsung Galaxy FE (FAN Edition). Leegyszerűsítve: a kulcsfontosságú dolgokat és tulajdonságokat megtartotta a gyártó, melyek megtalálhatóak a többi S20-as modellben is, azonban a kevésbé fontos jellemzők és funkciók kikerültek a mobilból.

A dobozból egy 6,5″-os 120 Hz-es frissítéssel, 1080 x 2400-as felbontással és 407-es értékű pixelsűrűséggel rendelkező Super AMOLED kijelző kacsint vissza ránk, amit Gorilla glass 3 véd a sérülésektől. Meglehetősen kellemes kézben tartani a telefont. Ugyan az ujjlenyomatot nem gyűjti vészesen a hátlap, viszont mindenképpen érdemes beszereznünk hozzá egy tokot, mivel eléggé csúszós a fogása. A készülékházban továbbá helyet kapott egy Snapragon 865 (7nm+) processzor, egy Adreno 650-es típusú grafikus gyorsító, valamint 8 GB RAM és 128 GB belső tárhely. Az alábbi kombinációkban szerelt készülékek érhetőek még el: 6/128GB, 8/128GB, és 8/256GB. Az üzemidőért egy 4.500 mAh-es telep felelős, melyet 25W-os vezetékes és 15W-os vezeték nélküli gyors töltés funkcióval is elláttak, illetve 4.5W-os visszatöltésre is képes az eszköz.

Kifejezetten szimpatikus tény számomra, hogy a Samsung ennél a típusnál nem szállt be a megapixel háborúba. A hátlapon lévő egységeket megvizsgálva a főkamera 12 MP-es, míg megtalálható mellette egy 8 MP-es telefotó illetve egy 12 MP-es értékkel rendelkező ultraszéles látószögű szenzor. Az előlapra pedig egy 32 MP-es selfie kamera került. Vannak ugyan hibái a feldolgozó egységeknek, melyek főleg a kép széleinél figyelhető meg a sötét részeknél, valamint a világosabb területek hajlamosak a beégésre. Azonban mégis úgy gondolom, hogy még ebben a szegmensben is (ugyan vannak sokkal jobb szenzorral rendelkező készülékek) a vállalható kategóriába tartozik az FE. A tesztképek készítésekor a fényviszonyok közel sem voltak optimálisak, így ezt is figyelembe kell vennünk.

Amennyiben mozgóképeket szeretnék felvenni, abban az esetben is számtalan opció közül választhatunk és mindezek mellett kapunk stabilizátort és zajszűrést is. Jómagam a tesztvideók esetében mindig az 1080p/60fps beállítást használom, azonban a 4K/60fps opció is elérhető az FE esetében. Ráadásul nem elhanyagolható tény, hogy a selfie kamera is képes 60fps-sel 4K-s videókat rögzíteni.

Samsung Galaxy S20 FE (FAN Edition) 1080p/30fps

Tudom sokszor mondom ezt, de most is bajban vagyok a végszó megírásakor. Kifejezetten a felhasználók visszajelzései alapján igyekezett a Samsung megalkotni az FE készüléket, ami úgy érzem hellyel-közzel sikerült is a gyártónak. Kifejezetten kellemes használni és még pont kényelmesen elfér a zsebünkben, valamint rendelkezik IP68-as tanusítvánnyal is. Viszont itt jön egy nagy bökkenő. Amennyiben hinni lehet az előzetes híreknek, kis hazánkban kizárólag az Exynos processzorral szerelt 4G-s változat lesz elérhető, ami természetesen még változhat. Nagyjából 250.000 Ft-ért juthatunk majd hozzá, viszont a dobozból kimaradt a már jól megszokott AKG fülhallgató (konkrétan nincs semmilyen benne), illetve csupán a 15W-os töltő jár hozzá gyárilag. Így lehet iszonyatosan nagy öngólt rúgni, egy ígéretesnek tűnő mobil megjelenésekor.

Knézy Jenőt szeretném végszóként idézni: “Hrutka, jó lövés, bedobás.”
Ebben az esetben ez most a Samsungra igaz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s