Megérkeztek a legújabb Huawei okosórák: Watch GT2 Pro és a Watch Fit

Egyre nő a kereslet a különböző tudású és árazású okosórák iránt. Gyakorlatilag már 5000 Ft-tól magunkénak tudhatunk egy ilyen eszközt, (ennyiért ne legyenek nagy elvárásaink) viszont a felső határ már ebben a szegmensben is lehet a csillagos ég és akár 300.000 Ft-ot is elkérhetnek egy felső kategóriás készülékért. A Huawei két okosórát is piacra dobott nemrég, melyeket élőben is megcsodálhattam, igaz csak rövid ideig volt erre lehetőségem.

Első körben lássuk a titán házas és kerámia hátlappal rendelkező Watch GT2 Pro-t, melynek az átmérője 46,7 mm. Az 1,39″-os 454 x 454 pixel felbontású és 462-es pixelsűrűségű AMOLED kijelzőt, egy ellenálló zafír üveg védi a külső behatásoktól. Tokozásában pedig 4 GB belső tárhelyet mellett egy Kirin A1 + STL4R9 típusú processzor kapott helyet. Az üzemidőért egy 455 mAh-es akkumulátor felelős, melyet vezeték nélküli technológia segítésével is tölthetünk és akár 2 hét üzemidőt is kisajtolhatunk belőle. Amennyiben szeretnénk alkalmazásokat telepíteni az órára, arra is van lehetőségünk, viszont ezeknek az applikációknak a száma korlátozott. A Huawei azonban dinamikus tartalombővítést és fejlesztést ígér ezen a téren. Nem elhanyagolható tény továbbá az NFC megléte sem, igaz egyelőre még csak óra háttereket tudunk átküldeni a telefonunkról a készülékre, azonban a későbbiekben fizetni is fogunk tudni vele. Természetesen fogadhatunk, elutasíthatunk és némíthatunk beérkező hívásokat, valamint elolvashatjuk a különböző alkalmazásokon kapott üzeneteket, melyekre sajnálatos módon válaszolni még nem tudunk. Külön tetszik, hogy zeneszámokat is tárolhatunk az óránkon, így telefon nélkül is képesek vagyunk kedvenc dalainkat hallgatni bármikor. Előrendelésben már elérhető a Watch GT2 Pro, megközelítőleg pedig 110.00 Ft-ért juthatunk hozzá.

A kisebbik testvér pedig a Huawei Watch Fit, mely egy hosszított mondhatni téglalap alakú dizájnnal rendelkezik. Ebben az esetben a készülékház orvosi fémből van, mely szintén antiallergén anyag, így nem kell tartani attól, hogy allergiás tüneteket okoz a viselése. A kijelző 1,64″-os, ami 280 x 465 pixeles felbontással és 326-os pixelsűrűséggel rendelkezik. Üzemidejét tekintve pedig 10 napot is kibír a Watch Fit, illetve akár a gyors töltésnek köszönhetően már 5 perc alatt belediktálhatunk annyi energiát, hogy egy egész napot üzemeljen. Értesítéséket fogadhatunk ugyan az órával, azonban hívásokat sajnos nem bonyolíthatunk vele. Mivel szerényebb tudással és hardverrel rendelkezik mint a Watch GT2 Pro, így ez az árában is megmutatkozik. Nagyjából 40-45.000 Ft körüli összegért tudhatjuk magunkénak a Watch Fit-et.

Mindkét készülék esetében egy igazán kellemes a tapintású szilikon szíjat kapunk és a sűrű lyukkiosztás miatt, bármilyen méretű csuklóra beállítható úgy, hogy kényelmes legyen a viselésük. Mindenképpen érdemes megemlítenünk azt is továbbá, hogy a Watch GT2 Pro szíjját bármilyen 22mm-es szélességű egyéb szíjjal helyettesíthetjük, így biztosítva azt, hogy bármilyen stílusú öltözékhez megfelelően passzoljon. Ugyan a Watch Fit szíja is cserélhető, azonban itt már a speciális kialakítása miatt nincs akkora szabadságunk. Természetesen számtalan watch face elérhető az okosórákra, valamint mindkét eszköz 5 ATM-es vízállósági tanúsítvánnyal rendelkezik, így nyugodtan vethetjük bele magunkat velük a medencébe. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy képesek mérni a véroxigénszintünket és a pulzusunkat, de említhetjük még az alvásfigyelés funkciót is, valamint hű társaink lehetnek az edzés közben. Természetesen mindenki maga határozza meg, hogy milyen funkciókra és milyen tudású okosórára van szüksége, azonban az bizonyos, hogy a Huawei két új termékével nem lőhetünk mellé, ebben biztos vagyok.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s