Nálunk járt gyorsteszten: Xiaomi Redmi 9AT

Múlt héten a Samsung legújabb zászlóshajója járt nálunk gyorsteszten, míg most a Xiaomi alsó kategóriájába szánt készüléke került hozzánk, a Xiaomi Redmi 9AT. Remekül szemlélteti ez a két eszköz azt a különbséget, ami egy felső kategóriás és egy jóval szerényebb képességekkel rendelkező telefon között tátong (nem csak az árát, hanem tudását és anyaghasználatát is figyelembe véve). Legjobban a következő példával tudnám ezt kifejezni: egy Trabant (nekem is volt és imádtam vezetni) és egy Porsche is elvisz minket A-ból B-be, azonban az utazás minősége és gyorsasága nem összehasonlítható. Természetesen nincs mindenkinek szüksége egy drága mobilkészülékre, illetve sok ember számára megfizethetetlen a felső kategória, így szükséges a szegmentálás. Lássuk hát, hogy mit is kapunk a pénzünkért, amennyiben a Xiaomi Redmi 9AT mobiljára ruházunk be.

Legelső benyomásom amikor kézbe vettem kicsomagolás után az volt, hogy ez bizony nagyon műanyag (nem éppen jó értelemben), bár a színe nekem személy szerint tetszett. A kijelző egy 6.53″-os 720×1600-as felbontással és egy 269-es pixel denzitással rendelkező LCD IPS érintőpanel. Ne várjunk csodát a megjelenítőtől, de viszonylag erősebb fényben is még látható a tartalom rajta, ami mindenképpen pozitívum. Hardveresen sem szabad sokra számítanunk, mivel pusztán 2 GB RAM-mal rendelkezik, mely mellett egy Mediatek Helio G25-ös processzor és egy IMG PowerVR GE8320-as GPU kapott helyet. A belső tárhelye 32 GB-os, melyet microSD kártyával tudunk bővíteni. Nagy pozitívum, hogy az akkumulátor kapacitása nem kevesebb, mint 5.000 mAh, mely 10W-os gyors töltésre is képes micro USB csatlakozón keresztül.

Amennyiben a kamerákat vizsgáljuk, akkor válik világossá számunkra igazán, hogy miért is kerül ennyibe ez a telefon (amennyiben a 2 GB RAM nem lenne elég indok). Az előlapon egy 5 MP-es selfie kamera kapott helyet, míg a hátlapon egy 13 MP-es szenzor helyezkedik el. Komolyabb feladat elé nem szabad állítanunk a készüléket, azonban megfelelő fényviszonyok között talán ki lehet belőle csikarni 1-1 tűrhetőbb képet. Próbál szépíteni a dolgokon a gyártó egy pro móddal, ahol manuálisan állíthatunk be pár dolgot pl.: ISO, záridő. Ebben az üzemmódban készült a makró fotó, ami (kövezzetek meg nyugodtan) nekem kifejezettem tetszik, de életünk fényképét nem ezzel a mobillal fogjuk lőni.

Videókészítés tekintetében is a futottak még kategóriát erősíti a Redmi 9AT. Maximum 1080p/30fps beállítással tudunk videózni és a zajcsökkentést, avagy a stabilizálást nyugodtan elfelejthetjük. Álló helyből történő felvétel készítés közben is ugrál a fókusz, így én konkrétan kerülném a mozgóképek megörökítését.

Xiaomi Redmi 9AT 1080p/30fps

Bajban vagyok az eszköz végszójának megírásakor, mivel alapvetően szeretem a Xiaomi termékeit, azonban ezt a mobilt nem sikerült a gyártónak eltalálni. Megközelítőleg már 35.000 Ft-ért miénk lehet a Redmi 9AT, ami egy valóban nem rossz ár, viszont meg kell még említenünk az NFC illetve az ujjlenyomat olvasó hiányát is, de legalább van benne 3,5 mm-es Jack csatlakozó. Komolyabb fegyverei a méretes akkumulátor és a viszonylag nagyobb kijelző méret. Összességében, ha egy kicsit mélyebben a pénztárcánkba nyúlunk, akkor már egy sokkal jobban összerakott terméket is vásárolhatunk. A hosszú üzemidő miatt azok számára tudnám ajánlani a Xiaomi Redmi 9AT-t, akik kizárólag kapcsolattartásra és közösségi médiatartalom fogyasztására használják telefonjukat.

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s