Nálunk járt gyorsteszten: Xiaomi Redmi Note 9

Pár hete járt nálunk a Xiaomi Redmi Note 9 Pro készülék, amely a nagyobb mérete miatti nehézkes kezelésének ellenére egy igazán kellemes mobil benyomását keltette bennem és jó szívvel emlékszem vissza rá. Ezek után nem maradhatott ki a sorból a kisebbik testvér a Xiaomi Redmi Note 9 sem. Lássuk hát, hogyan vizsgázott az eszköz a TheMobilTrend gyorstesztjén.

Xiaomi Redmi Note 9 unboxing videó

A dobozból kicsomagolva és kézbe fogva a mobilt, a műanyag készülékház ellenére is jó benyomást kelt bennem. Első pillantásra is látszik, hogy a hátlap fogja gyűjteni az ujjlenyomatokat, azonban annyira nem vészes a helyzet, mint több konkurens mobiltelefon esetében. A 6,53″-os kijelzőt egyedül a punch hole selfie kamera töri meg, ami 395-ös pixelsűrűséggel és 1080 x 2340-es felbontással rendelkezik. A kijelző fényereje elméletben 450 nit, ami kedvezőtlen fényviszonyok között is megfelelő tartalom megjelenítést biztosít a Note 9-nek. Nálam a 4 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel szerelt változata járt a telefonnak, melyet jól kiegészít egy MediaTek Helio G85 processzor és egy Mali-G52 MC2 grafikus gyorsító. Méretesre sikerült az akkumulátor is, melynek kapacitása 5020 mAh-es és szerencsére nem maradt ki a gyors töltés funkció sem (18W). Külön dicséret illeti a visszatöltés funkció meglétét, mely 9W-os teljesítményre képes.

Nagy elvárásokkal kezdtem el fényképezni, azonban hamar jött a felismerés, hogy a kamera közel sem produkál olyan felvételeket mint a Pro változat esetében, ami persze érthető. Az előlapon lévő 13 MP-es, valamint a hátlapon lévő 48 MP-es főkamerával, a 8 MP-es ultraszéles látószögű, a 2 MP-es makró és a 2 MP-es mélységérzékelő szenzor segítségével vállalható képeket kapunk eredményül. A legnagyobb problémája a kamerának, hogy sok esetben túl erős a zajmentesítés és fakó színek köszönnek ránk vissza, igaz a tesztfotók elkészítésekor az időjárási viszonyok sem voltak éppen ideálisak.

Videókészítéskor 720p/30fps vagy 1080p/30fps beállítással dolgozhatunk. Ugyan a dinamika finoman szólva is gyengécske, de legalább a fókusz rendben van. Elérhető egy pro beállítási mód, ráadásnak pedig van elektronikus stabilizálás is.

Xiaomi Redmi Note 9 1080p/30fps

Kapunk még hátlapba épített ujjlenyomat olvasót, nem maradt ki a 3,5 mm-es Jack csatlakozó sem, illetve további extra funkció a készülékházat borító vízlepergető réteg. Mit is írhatnék végszóként a Note 9-ről? Az bizonyos, hogy akinek a fotózás a legfontosabb egy mobilban, annak nem feltétlenül a legjobb választás, azonban ne feledjük, hogy a 4 GB RAM-mal és a 128 GB tárhellyel rendelkező variánsát (ami mindenre elég manapság), már 57.000 Ft-ért magunkénak tudhatjuk. Mindenképpen egy jó alternatíva lehet a Xiaomi Redmi Note 9, amennyiben ebben az árszegmensben tervezünk a közeljövőben mobiltelefont vásárolni.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s