Nálunk járt gyorsteszten: Huawei P40 Lite 5G

Korábban már nálunk járt a P40-es széria Lite verziója, azonban korántsem illik összetéveszteni az 5G-s változattal. Elmondható az a készülékről, hogy egy tényleges ráncfelvarráson esett át a sima Lite változat, ami nem pusztán szemfényvesztés, hanem paraméterei érdembeli különbségeket tartalmaznak. Lássuk hát, hogyan szerepelt a Huawei P40 Lite 5G-s változata.

Huawei P40 Lite 5G unboxing

Első ránézésre egy impozáns készülék köszön vissza ránk a dobozból, viszont egy alaposabb mustra után érezhetővé válik, hogy miért is ez a “lájtosabb” változat. Ugyan nem beszélhetünk rossz minőségről, de dicsérni sem igazán lehet az összeszerelést. Igaz a dizájn nagyon tetszetős, ellenben nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat a hátlap. A 6.5″-os 1080 x 2400 pixel felbontással és 405 ppi-vel rendelkező kijelző ugyan szép megjelenítést biztosít az eszköz számára, azonban a fényerejével vannak gondok és erős napsütésben nehézkesen látható a kijelzőn lévő tartalom. Nem kell aggódnunk a használat közbeni melegedéstől, mivel a 6 GB RAM, a Kirin 820 5G (7nm)-es processzor, valamint a Mali-G57 típusú grafikus gyorsító összehangoltsága gördülékeny használatot eredményez. A 128 GB-es belső tárhelyen pedig kényelmesen elférnek adataink. Az akkumulátor egy 4.000 mAh-es telep, mely akár a 40W-os gyors töltésre is képes, illetve 5W-os fordított visszatöltésre is.

Amennyiben fotózásra kerül a sor kapunk egy 64 MP-es fő, egy 8 MP-es ultraszéles látószögű, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzort, míg a selfie kamera 16 MP-es. Nincs komolyabb gond a képminőséggel, viszont felmagasztalni sem lehet az eszközt. A legnagyobb ügyeskedést a dedikált lencse ellenére a makró kép elkészítése igényelte.

Videofelvételeinkkel sem fogjuk megváltani a világot. Ugyan képes 4K/30fps videók rögzítésére a mobil, azonban eléggé akadozik a kép ezzel a beállítással. Ami számomra megdöbbentő tény volt, hogy 1080p esetében is csupán 30 fps-sel tudunk videózni. Igaz jóval kellemesebb végeredményt kapunk, mint a 4K-s felvételek esetében. Ugyan külön stabilizátort nem kapunk, de ennek hiányát alig lehet érezni.

Huawei P40 Lite 5G

Mit is mondhatnék erről a telefonról végszóként? Megpróbált a gyártó találni egy arany középutat, melyet hellyel-közzel sikerült is megálmodnia, de a kivitelezés minimálisan elcsúszott. Az is igaz, hogy lassan sikerül már teljesen kiváltani a Play Áruházat a Petal Search alkalmazással, valamint további pozitívumként szolgálhat, hogy megmaradt a 3,5 mm-es Jack csatlakozó, illetve a jobb oldali főgombba került beépítésre az ujjlenyomat olvasó. Nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy jó ideig még viszonylag kevés helyen (kizárólag Budapest) érhető el 5G-s hálózat. Szóval a vásárlás előtt ezt érdemes mindenképpen szem előtt tartani. Megközelítőleg 90-100.000 Ft közötti összegért vásárolhatjuk meg a készüléket, ami figyelembe véve azt, hogy 5G képes eszközt kapunk ennyi pénzért, nem is tűnik olyan földtől elrugaszkodott árazásnak. Röviden talán annyit érdemes mondani a Huawei P40 Lite 5G-ről: nem rossz, de igazából semmi különleges nincs benne.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s