Megoldás a Huawei számára: Petal Search

Nemrég a Huawei kellemetlen helyzetbe került amiatt, hogy az amerikai embargó eredményeképpen több cég, közöttük a Google is megszakította üzleti kapcsolatát a vállalattal. Ezáltal a kínai cég komoly bajban volt az új készülékeivel kapcsolatosan, hiszen több probléma közül a legnagyobbat a felhasználók által jól megszokott Play Áruház hiánya jelentette. Erre talált egy jól működő alternatívát a Huawei.

Az első megoldás az App Gallery továbbfejlesztése és kibővítése volt, ami nem bizonyult elégségesnek, azonban nemrégiben megszületett a Petal Search (Alkalmazás Kereső) app, mely kiegészítve az App Gallery alkalmazást, teljes mértékben helyettesíti a Google Play Áruházat. Telepítés után már nincs is túl sok teendőnk. Egyszerűen rákeresünk a használni kívánt app-ra, majd telepítjük azt.

Amennyiben az alkalmazás valamiért mégsem telepíthető, úgy felajánlja nekünk a Petal Search azt a lehetőséget, hogy egy könyvjelző formájában jeleníthesse meg a főképernyőn a kívánt applikációt. Ez nem más lesz, mint egy átalakított böngészőfelület, ami szinte egy teljes értékű alkalmazásként funkcionál. A különbség annyi, hogy a főképernyőn lévő ikon jobb alsó indexében a Petal Search egy kis ikonja látható.

Így teljes mértékben használhatóvá válnak a Google szolgáltatásai, ebbe beleértve a Térkép, YouTube, Drive vagy akár a Google Chrome applikációt is. Igaz a YouTube helyett személy szerint én a YouTube Vanced-et javasolnám, hiszen reklámok nélkül is képes futni akár kikapcsolt képernyő esetén is.

A QR-kódok segítségével egyszerűen letölthető a Petal Search

Összefoglalva tehát a Petal Search (Alkalmazás Kereső) használatával nem kell nélkülöznünk egyetlen számunkra megszokott vagy fontos applikációt sem, mivel szépen összefésüli az App Gallery által nyújtott lehetőségeket az app könyvjelzőkkel, valamint a megbízható harmadik fél által elkészített alkalmazásokkal. A folyamatos fejlesztésnek hála egyre kevésbé érződik a Play Áruház hiánya.

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s