Nálunk járt gyorsteszten: Huawei Y5P

Minden alkalommal jó érzés tölt el, amikor Huawei termékeket tesztelhetek. Elfogultság nélkül kijelenthetem azt, hogy a gyártó készülékei nem csak hardveresen, hanem esztétikailag és minőségileg is nagyon rendben vannak. Viszont a cégek gyakran elkövetik azt a baklövést, hogy a profit érdekében minden árszegmensben jelen szeretnének lenni, ezáltal lefedni a legnagyobb vásárlóréteget és maximalizálni a bevételt. Véleményem szerint ebbe a hibába most a Huawei-nek is sikerült beleesnie.

A csomagolásból egy döbbenetesen silány minőségű műanyagból készült burkolattal rendelkező telefon került elő. Hiába lendülnénk túl az 5,45″-os kijelző 720 x 1440-es felbontásán és a 292-es pixelsűrűségének értékén, garantáltan sokkos állapotba kerülünk attól az információtól, hogy a készülékben csupán 2 GB RAM található 32 GB ROM társaságában. Kapunk még egy Mediatek MT6762R Helio P22 (12nm) processzort, valamint egy PowerVR GE8320 grafikus gyorsítót, melyek energiaigényét egy 3.020 mAh-es akkumulátor szolgálja ki gyors töltés funkció nélkül, de cserébe kapunk 3,5 mm-es Jack kimenetet.

A készülék fotózási képességiről nyilatkozni nem sokat lehet, hiszen egy 8 MP-es hátlapi valamint egy 5 MP-es selfie kamera található kizárólag rajta. Az elkészített képek minősége úgy gondolom nem üti meg az elvárható minimális szintet sem, mivel fakók, zajosak és életlenek.

Videókészítés terén hasonlóan mostoha a helyzetünk, mivel a fókuszt folyamatosan elveszíti a mobil az 1080p/30fps beállításnál. Stabilizátort vagy zajszűrést már említeni sem merek.

Egy szó jut eszembe a teszt végén a készülékkel kapcsolatosan, ami nem más, mint a csalódás. A telefont nagyjából 30.000 Ft-ért már megvásárolhatjuk, ami viszonylag nem olyan nagy összeg, de véleményem szerint még ez is sok érte. Nem vártam csodát ebben az árszegmensben és nem voltak nagy elvásársaim, viszont messze sikerült alulmúlnia magát a Huaweinek. Egy ilyen eszközt nem lett volna szabad piacra dobni 2020-ban. Ráadásul a Google szolgáltatásait is nélkülöznie kell a készüléknek, így pedig a hátránya behozhatatlanná válik a versenytársakkal szemben a Huawei Y5P-nek.

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s