Nálunk járt gyorsteszten: Alcatel S1 2020

Vegyes érzelmek támadtak bennem, mikor a kezembe került a gyártó nemrég megjelent budget telefonja. A legutolsó Alcatel készülék a kezeimben az Idol 3 volt, ami megközelítőleg is 4-5 éve lehetett és azóta sem sikerült igazán ütős telefont villantania a cégnek. Így mérsékelt lelkesedéssel fogadtam a mobilt amikor hozzám került, viszont kíváncsi lettem, hogy ennyi pénzért vajon milyen felhasználói élményben lehet részünk. Lássuk hát, hogyan szerepelt gyorstesztünkön:

Az Alcatel S1 2020 érkezésének bejelentése idén januárban történt meg, azonban a megjelenése májusra tolódott a kialakult vírushelyzet miatt. A dobozból kicsomagolva és kézbe véve azonnal érezhető, hogy a teljes ház műanyagból készült. Az ujjlenyomatokat nagyon gyűjti, mindazonáltal az összeszerelés minőségére nem lehet panaszunk. Viszonylag nagyobb fizikai behatás ellenére sem recseg-ropog a burkolat, ez mindenképpen dicséretes.

A 6,22″-os IPS LCD kijelző felbontása 720 x 1520-as és ráadásul a pixelsűrűségének értéke sem túl combos, ami nem több mint 270 ppi. Érdekes módon a tartalom megjelenítés a kedvezőtlen fényviszonyok ellenére is tűrhetőnek mondható. A készülékházban megtalálható a Mediatek nyolcmagos MT6762D Helio P22 (12nm)-es processzora, valamint 3 GB RAM és egy PowerVR GE8320 típusú grafikus gyorsító. Említésre méltó az eszköz akkumulátor kapacitása, ami nem kevesebb, mint 4.000 mAh-es. Sajnálatos módon, gyors töltés funkcióval nem rendelkezik az S1 2020.

Életünk fotóját nem ezzel a telefonnal fogjuk elkészíteni. A főkamera 13 MP-es, az ultraszéles látószögű egység 5 MP-es és a makró szenzor 2 MP-es értékkel rendelkeznek. Viszonylag jó fényviszonyok mellett is a -tűrhető- kategóriába sorolhatóak az elkészített tesztképek, de semmiképpen nem nevezhetjük őket szépnek.

Videókészítéskor se számítsunk túl sok jóra. Stabilizátorról vagy zajszűrésről ne is álmodjunk. A felvételeket maximum Full HD-ban tudjuk rögzíteni 30 fps-sel.

1080p/30fps

A cikk írása során kapott hideget-meleget a készülék és nem ezzel a típussal fogja az Alcatel a világot megváltani, azonban mégsem haragudhatunk az S1 2020-ra. Viszonylag olcsón 40.000 Ft-ért már megvásárolható ez a belépő kategóriás mobiltelefon, ami (ha nincsenek nagy igényeink) akár ki is szolgálhat tisztességgel minket. Egy kicsit magasabb összegért már jobban felszerelt mobilok elérhetőek, viszont például nem tud sokkal kevesebbet és jóval olcsóbb, mint az LG K51S. Szolgáltató kínálatban pedig már 0 Ft-ért is megkaphatjuk, ami igazán elgondolkodtatható lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s