Nálunk járt gyorsteszten: Samsung Galaxy A21S

Az előző időszakban kiadott Samsung “A” szériás készülékei, szinte kivétel nélkül mind ráncfelvarráson estek át és ez alól nem maradhatott ki a Samsung Galaxy A20 sem. Pár napja volt szerencsém kipróbálni az A21S modellt, mely az “A” család legfrissebb és egyben legmegfizethetőbb tagja. Lássuk hát, hogyan szerepelt a TheMobilTrend gyorstesztjén a készülék:

A dobozból kivéve a telefont jól látható az, hogy a dizájn tekintetében a gyártó nem igazán törekedett egyedit alkotni. Az idén megjelent Samsung készülékek esetében bátran ki merem jelenteni, hogy nemcsak első ránézésre, hanem a sokadikra sem látunk számottevő eltérést a különböző típusoknál.

Nem rossz a készülék fogása és a viszonylag könnyebben kezelhető eszközök közé tartozik a 6,5″-os PLS TFT megjelenítő ellenére is. Azonban a felbontással ami 720 x 1600-as és a 270-es pixelsűrűséggel már igenis vannak gondok. Számomra érthetetlen, hogy miért nem egy AMOLED panel kapott helyet az A21S-ben, illetve a kijelző denzitásának értéke is vérlázító. Hardverezettségét tekintve egy Exynos 850 (8nm)-es processzort, egy Mali-G52 típusú grafikus gyorsítót, valamint (a nálunk járt változat) 3 GB RAM-ot és 32 GB-os belső tárhelyet kapunk a pénzünkért. Viszont az akkumulátor igazán combosra sikerült, melynek a kapacitása nem kisebb mint 5.000 mAh és 15 W-os gyors töltésre is képes.

A kijelző okozta sokkhatás után a kamerák kerültek kereszttűzbe, melyek igazából hozzák az elvárt szintet. A főkamera nem kevesebb, mint 48 MP-es, mely mellett található egy 8 MP-es ultraszéles látószögű, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzor. Az előlapi kamera pedig 13 MP-es lett. Ugyan a világot nem váltjuk meg ezekkel a modulokkal, de egy kis odafigyeléssel megfelelő képeket készíthetünk közösségi oldalainkra.

Amennyiben mozgóképet is szeretnénk rögzíteni, úgy nem fog minket elkényeztetni a mobil. Hiszen akár a hátlapi vagy az előlapi kamerával rögzítünk felvételeket, legfeljebb Full HD-ban tehetjük meg 30 fps-sel, mindenféle stabilizátor vagy zajszűrés nélkül.

Ugyan kapunk még 3,5 mm-es Jack csatlakozót, valamint hátlapi ujjlenyomat olvasót, de elmondható az a tény, hogy ezek a tulajdonságok is már alapfelszereltségnek tekinthetőek a legtöbb mobiltelefon esetében. A gyártónak sikerült az A21S készüléket bepozicionálnia 60.000 Ft alá, ami igen dicséretes, azonban még így is találhatunk jobb alternatívákat ebben az árszegmensben. Amennyiben mindenképpen ragaszkodunk a Samsunghoz és nem szeretnénk sok pénzt elkölteni egy telefonra, akkor vállalható alternatíva lehet. Azonban ez csak akkor igaz, ha együtt tudunk élni az igencsak gyengére sikerült kijelző tulajdonságival.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s