Elindult a YouTube Kids szolgáltatás

Manapság már nem csak kikerülhetetlen dolog, hanem szükséges is a gyerekek számára különböző okos készülékek napi szintű használata. Az online tér a fiatalkorúaknak oktatási anyagokat, hasznos információkat és nem utolsósorban szórakoztatásra alkalmas videókat is tartalmaz. Ugyanakkor sok kéretlen és számukra nem kívánatos, sőt mondhatjuk veszélyes tartalommal is találkozhatnak. Azonban a YouTube új alkalmazása megoldást kínál ennek kiküszöbölésére, így nagy segítség lehet a szülőknek.

A mai naptól (2020. július 1.) elérhetővé vált a YouTube legújabb szolgáltatása, amit a hozzá tartozó applikáció telepítése után érhetünk el, mely nem más mint a YouTube Kids. Az alkalmazás használata közben a gyermekek egy biztonságos és szabályzott környezetben böngészhetnek a videók között.

A tökéletes működéshez szülői beállítás szükséges, azonban ha egyszer rászánjuk az időt, biztosak lehetünk abban, hogy a csemetéink látókörébe nem fog olyan tartalom kerülni, mely nem megfelelő számára. Egyszerűen beállíthatjuk a képernyőidőt, melynek letelte után az alkalmazás egyszerűen kilép és az adott napon feloldás nélkül nem lesz használható. Letilthatunk akár egyesével is videókat, vagy a teljes általunk kiválasztott YouTube csatornát is tiltólistára tehetjük, illetve jelenhetjük is a nem megfelelőnek vélt anyagot a Google számára.

Egyszerre akár nyolc gyermekprofilt is létrehozhatunk különböző megtekintési és videóajánlási beállítással. Különböző módok is elérhetőek, melynek segítségével életkorának megfelelő tartalmat fog látni csak a gyermek, illetve elérhető egy „Csak Jóváhagyott Tartalom” opció mellyel kizárólag az általunk kiválasztott videókat, csatornákat és gyűjteményeket érhet el a gyermek.

Természetesen tökéletes szolgáltatás nem létezik, ezért előfordulhat az, hogy az automatikus és manuális szűrőkön is átjut egy-egy kifogásolható tartalom, de éppen ezért fontos ezen videók jelentése a fejlesztők felé. Nagyon hasznosnak tűnik az új szolgáltatás és az applikáció is, kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz népszerű a felhasználók körében.

Forrás: GoogePlay

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s