iOS 14 – Mire számíthatunk?

Korábban írtunk róla, hogy nyilvánosságra került azon készülékek listája, melyek megkapják az új iOS 14 operációs rendszert. Az idő előrehaladtával egyre több információ lát napvilágot a rendszer újdonsült, illetve régebbi funkciói újragondolásáról is. Reményeink szerint az Apple most kicsit körültekintőbb lesz, mint az iOS 13 megjelenésekor, és nem egy ahhoz hasonló bug áradat fog a felhasználókra zúdulni. Hessegessük el most ezeket a gondolatokat és szemezgessünk az érkező újdonságokból:

Az 1.0-ás verzió megjelenése óta, a kezdőképernyő elrendezése nem sokat változott az évek során. A jól bevált formulát megtartotta sokáig az Apple, azonban most úgy látszik annak érdekében, hogy a piaci részesedését növelje és át tudjon csábítani Androidos felhasználókat, kész a megújulásra és több a már az Androidon ismeretes funkciók közül érkezik az App Library. Készülékünk automatikusan csokorba gyűjti, valamint rendszerezi az azonos tematikába tartozó alkalmazásokat, így nem ömlesztve lesznek az applikációk a főképernyőn, mindenféle kategorizálást mellőzve. 

Sokak számára nagy öröm lehet az Androidon már jól ismert widgetek megjelenése is. Gyakorlatilag az elképzelés ugyanaz, mint a legnagyobb konkurens platformján: személyre szabottan állíthatjuk be a méreteit és a funkcióit.

ConceptsiPhone

Nem csak a kezdőképernyő változik meg az új rendszerben, hanem egy régóta zavaró tényező is kiiktatásra kerül a beérkező hívások esetében. Régebben a teljes képernyőt kitakarta az értesítés amikor érkezett egy hívás a telefon használata közben, így nem volt arra lehetőség, hogy befejezzük a tevékenységet, amivel aktuálisan foglalatoskodtunk. Az iOS 14-ben ez az értesítő ablak egy kisebb méretet kap, ennek eredményeképpen lehetőségünk lesz befejezni az aktuális műveletet megszakítás nélkül, majd eldönthetjük, mi legyen a beérkező hívás sorsa.

Siri sem mSiri sem maradhatott ki a fejlesztésekből. Hasonlóan a hívás funkcióhoz, egy kisebb felületet kapott az Apple asszisztense, mely sokkal kényelmesebb használatot biztosít a későbbiekben. Ráadásul a képességeit is továbbfejlesztették, így példának okáért képes lesz hangüzenetek küldésére, vagy akár különböző nyelvek közötti azonnali fordításra is.

MacRumors

Az eddigiekben felsorolt funkciók is hasznosak, azonban az egyik legnagyobb dobása a cégnek az, hogy ha Androidos készülékről költözünk át iPhone-ba, képesek leszünk importálni az összes Google alkalmazás (Calendar, Maps, Drive, Google Docs, Google Keep, YouTube, Hangouts) által tárolt adatot. Ezáltal megkönnyíti a gyártó, a különböző platformokról történő átköltözést az Apple termékekre.

GSMArena

Szeptemberre várható a megjelenése az iOS 14 stabil verziójának – ami ahogyan olvashatjuk is – tartalmaz bőven újdonságokat. Ezekkel az új funkciókkal az Apple legfőképpen, a bizonytalan Androidos felhasználókat célozta meg. Ezzel sikerült áthidalni az eddigi legnagyobb problémákat, amikkel szembesülhettünk az esetleges platformváltásnál. Remélhetőleg megmarad a jól megszokott stabilitása is a rendszernek és az is biztos, hogy ezekkel a fejlesztéssekkel jól felkavarhatja a cég a mobilpiacot.

Forrás: GSMArena

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s