Nálunk járt gyorsteszten: Xiaomi Mi Note 10 Lite

A legutolsó Xiaomi készülék, ami gyorsteszten járt nálunk, a Redmi Note 8T volt, ami meglehetősen kellemes meglepetést okozott, ahhoz képest, amilyen árszegmenshez tartozik a mobil. Ezen felbuzdulva nagy örömmel láttam neki a Mi Note 10 Lite tesztjéhez, azonban tartottam a Lite verziótól. Hiszen tudjuk mind, hogy ez a megnevezés valamilyen kompromisszumot sejtet a háttérben a nagyobbik testvérhez képest. Lássuk hát, hogy pontosan mi is ez a kompromisszum és mennyire tántoríthat el minket a vásárlástól.

TheMobilTrend YouTube csatorna

Amikor először kézbe fogtam a készüléket és bekapcsoltam, egy régóta nem tapasztalt, ámde ismerős “hű érzés” suhant át rajtam. Egyszerűen kellemes volt kézben tartani az ergonomikus, azonban koránt sem kicsi 6,7″-os képátmérővel rendelkező telefont. A lekerekített kijelző 1080×2340-es felbontással és 398-as pixelsűrűséggel rendelkezik, ami egy nagyon kellemes tartalommegjelenítést biztosít és jelen esetben úgy érzem, nincs is szükség többre. Több variációval is találkozhatunk RAM/ROM tekintetében: 6/64, 6/128 és 8/128 GB. Nálunk a 128 GB belső tárhellyel és 6 GB RAM-mal szerelt változat járt. A processzor tekintetében az összes variánsban egy Qualcomm SDM730 Snapdragon 730G (8 nm)-es processzor található meg, egy Adreano 618-as grafikus gyorsítóval egyetemben. Egy igen tekintélyes 5.260 mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet a készülékben, amely 30W-os gyors töltésre is képes, így nem kell napközben a töltőért kapkodnunk.

Több helységben készítettem már tesztképeket, egyedül ott nem ahol életvitelszerűen élek (Debrecen), így most pótoltam ezt a hiányosságot. Ráadásképpen a képek sem lettek rosszak, sőt kifejezetten elégedett vagyok a készülék fotózási képességeivel. A 64 MP-es főkamera kiegészítve egy 8 MP-es ultraszéles látószögű, egy 2 MP-es makró és egy 5 MP-es mélységérzékelő szenzorral, egy igazán jól összehangolt egységet teremt. Az előlapon pedig, egy korrektnek mondható 16 MP-es selfie kamera található. Viszonylag gyorsan és pontosan lövi be a fókuszt és különösebb ügyeskedés nélkül lehet vele jó fotókat készíteni.

Videózás tekintetében sem kell szégyenkeznie a Note 10 Lite-nak, hiszen akár 4K felbontásban is tudunk rögzíteni felvételeket. Nálam etalonnak számít az 1080p/60fps, így általában ezzel a beállítással készítem el a tesztvideókat. Véleményem szerint ebben az esetben nem lehet okunk különösebb panaszra. Az előlapi kamerával is képesek vagyunk Full HD-ban videót rögzíteni, igaz csak 30 fps-sel.

1080p/60fps

Természetesen kapunk még ujjlenyomat érzékelőt, valamint szerencsére a 3,5 mm-es Jack csatlakozó sem hiányzik a palettáról sokak örömére. Érdemes még megemlítenünk az infraportot is, aminek segítségével akár több eszköz távirányítójaként is használhatjuk a mobilt. A Xiaominak sikerült ismét egy nagyon szerethető és jól összerakott telefont piacra dobnia. Megközelítőleg 100.000 Ft-ért vásárolható meg a Mi Note 10 Lite 6GB/128GB változata, a Mi Note 10 pedig nagyjából 30.000 Ft-al kerül többe jelenleg. Amennyiben egy összehasonlítást megnézünk, akkor jól látható, hogy az igazi különbség a kamerák között van, azonban az árképzéssel a gyártó ügyesen pozicionálta be a készülékeket. A teszt alatt egy pillanatig sem éreztem azt, hogy egy középkategóriás mobil van a kezemben, sőt abszolút elmondható az, hogy prémium érzést kelt az emberben amikor kézben tartja a Xiaomi Note 10 Lite-ot.

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s