Live Streaming, avagy élőben jelentkezünk

A sorozatunk harmadik részében a streamelésről lesz szó. Manapság egyre nagyobb teret hódít az önkifejezés és az, hogy ezt azonnal megtegyük. Ennek egy nagyon népszerű megoldása a streamelés. Legyen szó játékról, beszélgetésekről, utazásról, folyamatosan kapcsolatba akarunk lépni másokkal. Erre ad lehetőséget nekünk a Twitch, a Youtube, a Mixer és már a Facebook is. Nézzük milyen applikációk lehetnek a segítségünkre.

Elsősorban azt döntsük el, hogy mit akarunk megosztani, például egy játékunk élményét vagy egy csodálatos tájat a háttérben.
Maga a Twitch is lehetőséget nyújt nekünk a streamre, de eléggé fapados a mobilos applikációja, így mindenképpen a Streamlabs obs telefonokra szánt alkalmazását javasolnám.

StreamLabs

Szinte mindent tud, amit az asztali verzió is, természetesen a leegyszerűsített formájában, kicsit szűkebbre szabott eszköztárral. Mutatja a feliratkozásokat, az előfizetéseket és a donate-eket is. Nyomon követhetjük a chatünket és interakcióban lehetünk a közönségünkkel. Összekapcsoljuk a Twitch fiókunkkal, vagy egyéb platformmal és ezzel a nehezén túl is vagyunk.

Ha a telefonunk képernyőjén történő eseményeket szeretnénk streamelni, akkor egy kicsit bonyolultabb a helyzet, mert egy külső alkalmazásra lesz szükségünk. Itt is össze kell kapcsolni a kívánt platformmal, és elindítani a rögzítést, ami ebben az esetben az élő közvetítést jelenti. Amennyiben kellő tapasztalattal és tudással rendelkezünk például a COD mobile-ban, hogy azt másokkal is szeretnénk megosztani, akkor íme a segítség hozzá:

Omlet Arcade

Minden platformmal kompatibilis és egyúttal a saját oldalán is látható a streamünk. Jellemzően a fiatalabb korosztályból áll a követőbázisa, viszont mivel magára a Twitchre is kimegy az élő adás, így bárkit elérhetünk és megszólíthatunk.

MobCrush

Ez egy alternatív megoldás az Omlet Arcardra, ugyanazok a funkciókat és opciókat kínálja. Érdemes kipróbálni az elérhető lehetőségeket és az alapján eldönteni, hogy melyik a szimpatikusabb.

Bármit is szeretnénk, abban már akár a zsebünkben lapuló készülékünk is adhat megoldást. Egyre jobban figyelnek a gyártók és a fejlesztők a fogyasztók megnövekedett igényeire. A sorozatunkban a főbb tartalomgyártásokat átvettük, de természetesen nem csak erre jó a telefonunk. Az irodai alkalmazások java is elérhető mobilos verzióban. Egészen biztos, hogy a kezünkben a lehetőség arra, hogy utazáskor, reggel a kávé mellett vagy ahol éppen tartózkodunk, onnan tudjuk elvégezni az adott feladatot.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s