Folyamatos content készítés

Az előző cikkben említettük, hogy a videószerkesztőkről lesz szó. Ez a téma sokkal összetettebb, mint a képszerkesztés, ugyanis itt a videó rendelerése már nagyban függ a készülék erejétől. Így az eredeti elképzelést átgondolva, egyszerűbb appokat fogok ajánlani. A főbb szempontok a funkciók és lehetőségek száma szerint kerültek szűrésre illetve válogatásra, hogy a cikkbe tényleg a legjava kerüljön be.

A Splice a listáról a legegyszerűbb és a leginkább instant megoldásokat kínálja nekünk. A főbb funkciói például a képelforgatás, a kiválasztott jelenetek belassítása, illetve feliratok bejátszása.

Splice

A Musemage app a videók felvételéhez tökéletes választás. Számtalan beállítási lehetőséggel bír, a minőségtől kezdve, a fókusztól a fényegyensúlyig mindent a felhasználó irányít. Van benne képstabilizátor, készíthetünk Time-Lapse videókat tetszőleges sebességgel, illetve megfelelő háttér esetén képesek vagyunk akár arra is, hogy nekünk tetsző hátteret rakjunk be magunk, vagy akár a videó témája mögé, csak úgy mint a blue screenekben. A környezet színárnyalatát is megváltoztathatjuk úgy, hogy a tárgy amit éppen rögzítünk, megmaradjon az eredeti valójában.

Musemage

A leginkább optimalizált alkalmazás az iMovie. Mindent kihoz a telefonból, így a 4K videók vágása és szerkesztése is ezzel a leggördülékenyebb. Egyetlen hátránya, hogy kizárólag Apple készülékeken elérhető.

iMovie

Ezek az alkalmazások azok, amiket én magam is használok. Meg kell jegyezzem, hogy ezek vagy hasonló alkalmazások Androidos platformon is elérhetőek . A videók szerkesztése, finomhangolása után máris mehet akár a YouTubera, vagy ahová csak kívánjuk. Biztosak lehetünk benne, hogy a végeredmény kizárólag rajtunk múlik. Ne felejtsük el, hogy akár több szerkesztő applikációt is használhatunk a kívánt eredmény elérésének érdekében. Ne féljünk kísérletezni. Amikor a videó elkészül, nincs más dolgunk, mint figyelemmel kísérni a “lájkok” számának növekedését.

A következő cikkben a mobilról való streamelés lesz a téma, ahol bemutatásra kerül, hogy milyen tartalmat mivel érdemes streamelni.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s