Nálunk járt gyorsteszten: LG K61

Kicsit félve vettem kézbe ismét egy LG készüléket, hiszen a legutóbbi alany az LG K51S nem szerepelt valami fényesen. A gyártó mobiljai mostanság nem remekelnek, viszont szükség lenne rá, ha még versenyképesek szeretnének maradni a jelenlegi piacon. Lássuk, hogy sikerült-e megmenteni a K61-esnek az LG becsületét.

Amikor kézbe vettem a telefont, végre jól látható volt a kijelzőn lévő tartalom a kellemetlen fényviszonyok ellenére is. Ez igazából az előző készülékhez képest előrelépés, azonban úgy gondolom, hogy manapság ennek az összes mobil esetében alapvető tulajdonságnak kellene lennie, típustól és gyártótól függetlenül. Méretét tekintve 6,53″-os a megjelenítő, ami 1080×2340-es felbontással és 394-es pixelsűrűséggel rendelkezik. A fogása nem túl ergonomikus, egy kézzel kicsit bűvészkednünk kell, viszont jó az anyaghasználat és kellemes kézben tartani az eszközt. Az érintőpanel alatt megbújik egy Mediatek MT6765 Helio P35 (12nm) processzor, melynek munkáját 4 GB RAM és egy PowerVR GE8320-as grafikus gyorsító segíti. Belső tárhely tekintetében pedig, két modell közül választhatunk, ami a 64 GB-os vagy 128 GB-os. Az akkumulátor 4.000 mAh-es, azonban az árnyalja a képet, hogy nem képes gyors töltésre.

Az előlapon egy 16 MP-es selfie szenzor található, míg a hátlapra egy 48 MP-es főkamera, egy 8 MP-es ultraszéles látószögű, egy 2 MP-es makró és egy 5 MP-es mélységérzékelő objektív került. Fényképkészítés tekintetében a készülék csúnyán elvérzik. Hiába az öt kameraegység, a megadott paraméterei alapján a képek minősége jóval az elvárt szint alatt vannak. Beszéljenek a képek helyettem:

Videózás tekintetében sem vagyunk elkényeztetve, mivel Full HD minőségben csupán 30 fps-el tudunk videót rögzíteni, azt is zajosan. A fókuszt is nehezére esik a kamerának belőni, azt már említeni is alig merem, hogy nem kapunk semmilyen stabilizátort.

1080p/30fps

Vajmi kevés pozitívum az, hogy megmaradt a készülékben a 3,5 mm-es Jack csatlakozó, illetve kapunk hátlapi ujjlenyomat olvasót. Papírra vetve jól hangzik a készülék tudása, viszont nem laboratóriumi körülmények között jóval gyengébben muzsikál. A középmezőnyben nagyon kiélezett a versenyhelyzet, de ilyen árazással és tudással az LG K61 egyszerűen nem tud labdába rúgni. Megközelítőleg 80.000 Ft-ért már megvásárolható az eszköz, de ebben az árszegmensben sokkal jobban átgondolt és kivitelezett telefonok közül választhatunk. Őszintén szólva bajban vagyok a végszó megfogalmazása közben, mert szeretnék valami pozitívumot is írni a mobilról. Talán az lenne a legtalálóbb: jól áll neki a távolság.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s