Kihasználatlan munkaeszköz a zsebünkben?

A mostani COVID állapotokban a cégek és az emberek keresik a home office megoldásokat. Mi a helyzet akkor, ha nem irodai munkád van ahol táblázatokat vagy e-maileket kezelsz? Most egy Magyarországon viszonylag ritka szakmáról a tartalomgyártásról lesz szó. Mindenki néz vagy követ Youtubereket, blogokat, esetleg streamereket. Belekóstolunk kicsit az ő világuk mobil szekciójába. Rövidke cikksorozatunkban meg fogjuk említeni a képszerkesztőket, videó vágásra alkalmas appokat, és a telefonról való streamelés lehetőségét Twitch-re illetve Youtube-ra. Legtöbbször az iOS verziók kerülnek bemutatásra de az appok többsége, illetve a bennük lévő megoldások megtalálhatóak Androidon is.

Cikksorozatunk első részében a képszerkesztők kerülnek górcső alá. Ajánlani fogok egy fizetős és egy ingyenes alkalmazást, amik viszonylag sok funkcióval rendelkeznek és nagyban segíthetik, hogy mindig újabb és újabb tartalmat készíthessünk követőink számára. Személyes kedvencem és ezt használom a legtöbbet, ha a képeimet akarom kicsit feldobni az Enlight Photofox. Rendkívül sok funkcióval bír és olyan lehetőségeket ad mint a maszkolás, feliratozás és természetesen a rengeteg filter. Sokkal egyszerűbb mint a photoshop és a mobilunkon a kompaktsága miatt könnyebben is használható. A táblagépek esetében már más a helyzet, mivel az Adobe termékeket a nagyobb kijelző miatt jobban ki tudjuk használni és tudja hozni az elvárt szintet. Ahogyan látható nemcsak a kép, de a tömörítése és felbontása is állítható vagy szűrhető, ezáltal az Insta-influenszerek számára szinte kötelező darabnak mondható.


A második szoftver olyan szempontból különbözik az előzőleg bemutatott programtól, hogy itt a kameránkat kezelhetjük.
A DSLR Camera applikáció maximális hozzáférést biztosít a készülékünk kamerája felett. Akárcsak egy fényképezőgép esetében, manuálisan tudjuk állítani a fehéregyensúlyt, a fókuszt vagy akár a záridőt is, de ennél sokkal több lehetőséget tartogat számunkra az alkalmazás. Érdemes ezeket felfedezni, mert akkor igazi társunk lehet a mindennapi tevékenységünkben. Jómagam is sokat használom fotózáshoz és jó szívvel tudom ajánlani.

Ezek az alkalmazások segítenek nekünk, a gyors és eredményes munkavégzésben anélkül, hogy a számítógépünk mellett kellene görnyednünk. Természetesen a fejlesztők gondoskodnak a rendszeres frissítésekről, modernizálásról.

A következő cikkben a videó szerkesztők lesznek terítéken és szintén bemutatásra kerülnek olyan szoftverek, amelyek szerintem a legjobbak ezen a téren. Amennyiben segítségre van szükségetek a bemutatott szoftverek használatával kapcsolatosan, akkor nyugodtan írjatok nekünk és segítünk.

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s