Nálunk járt gyorsteszten: Huawei P40 Lite

Áprilisban járt nálunk a P40-es család két tagja: a Huawei P40 Pro, illetve a P40. Akkor kimaradt a Huawei P40 Lite bemutatása, azonban most volt lehetőségem kipróbálni és közelebbről megismerkedni a készülékkel. Kíváncsi voltam rá, hogy mit tudhat az eszköz, amit közel annyiért vásárolhatunk meg, mint elődjét a Huawei P30 Lite-ot.

A készülék ergonómiájával nincs gond, kellemes kézbe fogni a viszonylag nagyobb méretei ellenére is. Az anyagfelhasználás tekintetében érződik, hogy műanyagot és üveget használt a gyártó, de az anyaghasználat és az összeszerelés minősége nem hagy kívánnivalót maga után. A kijelző egy IPS LCD 6,4″-os panel, amely 1080×2310-es felbontással és 398-as pixelsűrűséggel rendelkezik. Korrekt megjelenítőt kapunk a pénzünkért, valamint erős fényben is viszonylag jól látható a kijelzőn lévő tartalom. Ugyanúgy elmondható ez a hardverezettségre is, mivel a készülékben 6 GB RAM kapott helyet, egy Kirin 810 (7nm)-es processzor mellett. Az összhatást pedig egy Mali-G52 MP6 grafikus gyorsító teszti teljessé. Amennyiben a készülék akkumulátorának kapacitását vizsgáljuk, egy 4.200 mAh-es telepet kapunk, ami 40W-os gyors töltésre képes és 30 perc alatt 70%-os töltöttséget tudunk a készülékbe diktálni.

A kijelzőn lévő lyuk alatt egy 16 MP-es selfie kamera található, míg a hátlapon lévő kameraszigeten négy egység leledzik. Itt helyet kapott a 48 MP-es főkamera, a 8 MP-es ultraszéles látószögű, valamint a 2-2 MP-es makró és mélységérzékelő szenzor is. A tesztképek egyáltalán nem sikerültek rosszul, azonban személy szerint jobb eredményre számítottam. Alapvetően a Huawei készülékekkel szemben mindig magasak az elvárásaim, főleg a fotózás terén. Viszont a makró mód eredményével, kifejezetten elégedettek lehetünk.

Egy dolog azonban bizonyos: amennyiben jó minőségű és szép videókat szeretnénk, akkor nem ez az eszköz lesz a jó választás. Kizárólag full hd-ban és 30 fps-el tudunk felvételt rögzíteni, ami igazán karcsúnak mondható.

1080p/30fps

Pozitívumként érdemes megemlíteni, hogy kapunk 3,5 mm-es Jack csatlakozót, illetve a készülék oldalán ergonomikusan elhelyezett ujjlenyomat olvasót. Összességében a GMS (Google Mobile Services) szolgáltatások hiányának fényében is, egy szerethető készülékeket alkotott a Huawei. Vállalható alternatíva lehet az eszköz, azonban érdemes kétszer is meggondolnunk, hogy a Google támogatása nélkül is belevágunk-e a használatába. Viszont amennyiben biztosak vagyunk a dolgunkban, akkor hálás társunk lehet a hétköznapokban. Ráadásul a szolgáltatók kínálatban még olcsóbban is hozzájuthatunk, melynek fényében még csábítóbb lehet számunkra. Természetesen továbbra is működő megoldás, hogy a GMS szolgáltatásokat a böngészőn keresztül működésre bírjuk. Tehát a végszó: amennyiben tudunk élni a Google appok nélkül, akkor egy jó ár/érték arányú készüléket kaptunk ismét a Huawei-től.

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s