Mobil gaming kiegészítők, avagy milyen eszközök segítségével lehetünk mi a legjobbak

A mobiltelefonok manapság egy régebbi középkategóriás számítógéppel érnek már fel, legalábbis hardverileg. Így a Nokia telefonokon megtalálható jó öreg snake játéktól eljutottunk az e-sportokig, ahol sok játékszoftver között említhetjük akár a PUBG és a COD nevét is. Azonban mi van akkor, ha nem esik kezünkre az érintőképernyő tapicskolása? Több fajta megoldás létezik számunkra, a telefonunk rendszerétől függetlenül. Szerencsére az erre szakosodott cégek is foglalkoztak a problémával, szóval lássuk az általuk kínált megoldásokat.

Az első típus egy egyszerűbb, de pénztárca barát eszköz. Tulajdonképpen a mobiltelefonunkra felcsíptetve, majd a gombok kiosztását a gamepadhez igazítva már használható is. A kontrollerekhez hasonlóan kapunk két ravasz gombot, amivel játéktól függően akár lőhetünk, vagy gázt adhatunk. Hatalmas előnye, hogy platformtól (Android, iOS) függetlenül tudjuk csatlakoztatni a készülékünkhöz. Ezek a kiegészítők többnyire 600-1300 Ft-ért vásárolhatóak meg attól függően, hogy mennyire kifinomultan vannak kidolgozva.

A következő lehetőségünk, ha már komplexebb megoldást keresünk és kicsit komolyabban vesszük a dolgokat, a joyok. Több fajta létezik ezen típusokból, ami lehet vezeték nélküli vagyis bluetooth-os és a töltő porton keresztül csatlakoztatható kivitel. Mi most a vezeték nélküli, azaz a wireless megoldásokat nézzük meg. Itt az iOS készülékekkel kicsit nehezebb dolgunk van, ugyanis az Apple alapból nem támogatja a kisebb gyártók termékeit. Amennyiben ilyen készülékünk van nem árt, ha utána olvasunk egy kicsit. Én személy szerint a Playstation dulashock kontrollerét használom az iPhone-omhoz, ugyanis az iOS 13-mal megnyílt a lehetőség a PS és az Xbox-osok előtt, hogy a kedvenc konzoljuk jól megszokott kontrollerét használhassák a telefonjukkal. Androidon már régebben is volt erre lehetőség, egy kis szoftveres ügyeskedéssel.

Végezetül a már-már szemtelenül nagy előnynek számító megoldás: az egér-billentyűzet kombináció, ami tényleg működik és létezik! Itt már a pontosság és a gyorsaság nem is kérdés. Átalakító segítségével szintén elérhető vezetékes és wireless változat is, melyek többnyire külföldről szerezhetőek be, kissé borsosabb áron.

Az itt felsorolt eszközök csak a kategóriák főbb képviselői, létezik mindegyikből más-más változat, színben és formában egyaránt. Személyre szabottan választhatunk, illetve határokat is csak a pénztárcánk szabhat nekünk. Mindenesetre az elmúlt évek alatt, a mobiltelefonok térhódítása és rohamléptekben történő fejlődésének hatására, a gamer közösség is folyamatos átalakuláson megy keresztül. Így reméljük, hogy a gyártók is egyre kifinomultabb és praktikusabb megoldásokkal rukkolnak elő, amire a kiélezett piaci verseny is készteti a fejlesztőket.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s