Nálunk járt gyorsteszten: Xiaomi Redmi Note 8T

Sok reklámban láttam már ezt a készülékét a gyártónak és egyszerűen elfogott a kíváncsiság: vajon milyen lehet élőben ez az eszköz. Valóban nagyon jutányos áron kínálja ezt a modellt a Xiaomi és arra gondoltam miközben megérkeztem a teszt helyszínére, hogy mi lehet a csapda és milyen kompromisszumokat kell kötnünk ennyi pénzért.

Első pillantásra méreteit tekintve nem kis készülékről van szó, hiszen az IPS panel 6,3″-os, viszont a képernyő 1080×2340-es felbontásával, valamint 409 ppi értékű denzitásával meglehetősen szép megjelenítést biztosít. Verőfényes napsütésben is elfogadhatóan látszódik a kijelzőn lévő tartalom. A telefont kézbe véve a méreteihez képest viszonylag könnyűnek tűnik, amire a magyarázat az, hogy a burkolat műanyag és üveg keveréke. A hátlap nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat, valamint a fogása sem éppen a legkényelmesebb a készüléknek. Azt viszont bátran állíthatom, hogy az összeszereléssel és az anyagminőséggel abszolút nincs probléma. Fizikai behatás esetén sem recseg-ropog a készülék, pedig sok mobil esetében itt vérzett el a legtöbb gyártó, amikor műanyagot is használtak.

Kicsit jobban szemügyre véve a keretet, megakadhat a szemünk a 3,5 mm-es Jack csatlakozón, illetve kapunk egy infraportot is. A 4.000 mAh-es akkumulátor 18W-os gyors töltéséért pedig egy USB Type-C csatlakozó a felelős. Hátul helyezkedik el továbbá az ujjlenyomat olvasó, valamint a négy kameraegység. A burkolat alatt 4 GB RAM társaságában, egy Snapdragon 665 (11nm)-es processzor kapott helyet, kiegészítve egy Adreno 610-es grafikus gyorsítóval. Ha nem rendelkezünk irdatlan mennyiségű adattal, akkor a 64 GB belső tárhely is elegendő lehet számunkra (microSD kártyával bővíthető).

Az előlapon egy 13 MP-es selfie kamera kapott helyet, mellyel akár porté fotót is készíthetünk egy kis odafigyeléssel, nem is rossz minőségben. Míg a készülék hátlapján a 48 MP-es főkamera mellett egy 8MP-es ultraszéles látószögű, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzor feladata a képalkotás. A képminőséget tekintve, ha figyelembe vesszük a készülék árát, úgy gondolom nem lehet okunk panaszra. Valamint a videózás terén is korrektnek mondható a minőség, hiszen 1080p 60 FPS-el tudunk felvételt készíteni.

Videó 1080p 60 FPS

Térjünk is vissza a cikk elején felvetett gondolatomra a készülékkel kapcsolatosan, hogy hol is van a csapda? Igazából itt nincs is csapda. Jelenleg a készülék függetlenül már 60.000 Ft alatti összegért megvásárolható, szolgáltatói viszonylatban akár még olcsóbban is a miénk lehet. Felróhatnánk a készüléknek a műanyag használatát, az ujjlenyomat gyűjtését a burkolaton, vagy akár az ergonómiáját is a hibának, azonban emlékezzünk is rögtön vissza az árcédulájára. Valóban semmi különleges nem mondható el róla a tudása alapján, viszont így is rendelkezik egy nagy fegyverténnyel: viszonylag kevés pénzért juthatunk hozzá, mégis korrekt tudással van felvértezve. Véleményem szerint, aki nem szeretne sok pénzt elkölteni egy okostelefonra, ráadásul különleges dolgokra sem vágyik, akkor ne is keressen tovább, mert megtalálta az ideális jelöltet!

4 comments

  1. Nagyon szeretnék egy ilyet ! Elöfizetésem van csak nem tudtam hogy lehet hozá telefon t is intézni.szeretném hol tudom megrendelni?

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s