Nálunk járt gyorsteszten: Huawei P40Pro és P40!

Az utóbbi időben nagy nyomás alatt van a kínai gyártó hiszen nem elég az, hogy a kereskedelmi embargó miatt nem használhatják a Google szolgáltatásait, ráadásul a COVID-19 koronavírus-járvány sem kedvezett a Huawei számára (bár igazából ez senkinek sem kedvezett) mégis előrukkoltak az új P40-es családdal, melynek két tagájval volt szerencsém közelebbről is megismerkedni.

Egy kedves barátom jóvoltából lehetőségem adódott kipróbálni a két mobilt, természetesen szigorúan szabadban 1,5m-es távolságot tartva egymástól és mindent többször fertőtlenítve, hiszen fő a biztonság! Az eszközöket kézbevéve abszolút érződik a minőségi anyaghasználat, rögtön érzi az ember azt, hogy bizony felső kategóriával van dolgunk. Számomra hajaz a kinézete a Samsungék zászlóshajójára, azonban manapság eléggé nehéz teljesen egyedi dizájnt megalkotni szóval véleményem szerint ez bocsánatos bűn. Amennyiben jobban megfigyeljük a kameraszigetet akkor láthatjuk azt, hogy az a készüléktest letükröződése és így alkotnak a szemünk számára egy szép egységet.

A kijelzőpanelek tekintetében mindkét készülék OLED full view kijelzővel rendelkezik, valamint akkusztikusak (nincs előlapi hangszóró) és mélységi ujjlenyomat olvasót is kapunk. A P40 Pro esetében a panel mérete 6,58″-os Overflow (négy széle hajlított) és 90Hz-es, míg a P40-es 6,1″-os és 60 Hz-es a képfrissítése.

A hardvereket vizsgálva mindkét esetben 8 GB RAM kapott helyet a készülékekben (P40-es elérhető 6 GB-es változatban is), valamint a Kirin 990 5G (7nm+) processzor társaságában egy Mali-G26 grafikus gyorsító teljesít bennük szolgálatot. Míg a belső tárhelyek értékeit megfigyelve a jól megszokott 128 illetve 256 GB-es verziók mellett a P40 Pro esetében elérhető egy 512 GB-es variáns is. Az energiaellátásért pedig a P40 Pro-t vizsgálva egy 40 W-os gyorstöltésre képes 4.200 mAh-es, míg a P40-es eszközben egy 22.5 W-os gyorstöltést támogató 3.800 mAh-es akkumulátor a felelős. Igazából ezen a ponton tehetjük fel azt a kérdést, hogy: akkor miért is éri meg a P40 Pro készülékre beruházni? Az igazi különbség a hátlapi kamerák tekintetében mutatkozik meg igazán. A Leicával karöltve a Huaweinek ismét sikerült remekelnie fotózás terén.

A P40 Pro esetében az előlapon egy 32 MP-es kamera kapott helyet egy TOF 3D mélységérzékelő biometrikus szenzorral, a hátlapot szemügyre véve az 50 MP-es Super Sensing Ultravision főkamera mellett egy 40 MP-es ultraszéles látószögű Cine kamera, egy 12 MP-es Super Sensing Ultravision telefotó és egy 3D ToF szenzor figyelhető meg. A fentebb látható galériában tekinthetőek meg a P40 Pro tesztfotók, a selfie esetében hozott és fix az anyag 🙂 szóval ezt tessék nekem elnézni.

Míg a kisebbik testvért szemügyre véve, az előlapon itt is egy 32 MP-es kamera található meg a biometrikus szenzor mellett, a hátlapon az 50 MP-es Super Sensing Ultravision kamerát egy 16 MP-es ultraszéles látószögű és egy 8 MP-es telefotó szenzor támogatja. A tesztképeket a fentebbi galériában tudjátok megtekinteni.

Az éjszakai fotózás mondhatjuk, hogy a gyártó egyik védjegye és nincs ez másként ezeknél az eszközöknél sem. Nézzétek meg a videót, hiszen az eredmény magáért beszél.

Huawei P40 Pro

Kétség nem fért eddig ahhoz, hogy fényképkészítés terén a Huawei készülékei az élvonalban vannak, azonban videókészítési képességei a fotózáshoz képest igencsak elmaradtak. Azonban végre elmondható a Huawei termékekkel kapcsolatosan, hogy rengeteget fejlődtek ezen a téren is, és most már képesek 4K-ban 60 FPS-es videót rögzíteni, ráadásul erre az előlapi kamerák is képesek mindkét készülék esetében.

Huawei P40

A készülék zárolása esetén van lehetőségünk kétféle animáció közül választanunk, melyet a feloldás előtt láthatunk a kijelzőn. A mélységi ujjlenyomat érzékelő mellett van lehetőségünk arcfeloldást is beállítani, ami a Octa face Phase Detection Autofocus technológiának hála, nagyon pontosan és gyorsan működik.

Külön érdemes kiemelnünk azt, hogy a P40 Pro megfelel az IP 68-as, a P40-es pedig az IP 53-as szabványnak. Ugyan a készülékeken nélkülöznünk kell az előtelepített Google szolgáltatásokat, azonban az AppGallery próbál kompenzálni minket, illetve vannak egyéb alternatív lehetőségeink is a hiányzó alkalmazások telepítésére. A mobilok fekete, ezüst és jégfehér színekben kaphatóak és az árakon is érződik az, hogy felsőkategóriás készülékekről beszélünk. A P40-et 290.000 Ft. körül vihetjük magunkkal haza, míg a P40 Pro esetében ez az összeg 395.00 Ft-ra tehető. Ugyan nem olcsó a két eszköz, viszont aki rászánja magát a vásárlása biztos vagyok abban, hogy bármelyik variánst is választja megbízható és jól működő társa lesz a mindennapokban! Amennyiben a teljeskörű specifikációkra vagytok kíváncsiak a két üdvöske tekintetében akkor kattintsatok ide.

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s