Nálunk járt gyorsteszten: Samsung Galaxy A51

Ahogyan már korábban említettük, ráncfelvarráson esett át a Samsung Galaxy A50 és A51 néven újra piacra került. Ugyan csak rövid ideig volt lehetőségem a készüléket megvizsgálni, úgy gondolom vannak azok a telefonok, melyeket az ember amikor kézbe vesz egyből el tudja dönteni, hogy befutó-e, avagy sem. Lássuk az A51, hogyan szerepelt.

A készüléket kézbefogni, kifejezetten kellemes érzés, jól illeszkedik az ember kezébe, és nem is tűnik annyira csúszósnak, mint sok másik társa. Az anyagminőség, ebben az árszegmensben véleményem szerint rendben van.

Az A50-hez képest a kijelző mérete 6.4″-ról, 6,5″-ra növekedett, ami ugyan nem tűnik soknak azonban a kialakítása miatt mégis sokat számít. A képernyőt az A50-hez hasonlóan, Gorilla Glass 3-as védi. Szembeötlő változás lehet az előlapon, hogy a szenzorsziget nem csepp alakú, viszont kifejezetten jól áll szerintem a készüléknek.

A készülékben 4GB RAM teljesít szolgálatot, egy Exynos 9611 (10nm) processzorral karöltve, 128 GB ROM társaságában. Az energiaellátásért pedig egy 4000 mAh-es akkumulátor a felelős. Illetve a grafikus vezérlő is maradt a Mali-G72 MP3. Így ezen a téren, sajnos nem beszélhetünk különösebb előrelépésről, egyedül a processzor kapott egy kis frissítést.

Az igazán nagy különbség az elődjéhez képest a kamera esetében mutatkozik meg igazán. A hátlapon négy szenzort figyelhetünk meg: 48 MP (széles), 12 MP (ultra széles), 5MP (macro) és egy 5 MP-es (mélységérzékelő). Amíg az előlapon egy 32MP-es kamera teljesít szolgálatot.

Végezetül, lássunk egy tesztképet.

Összességében az A51 esetében a processzort tekintve történt némi változás, illetve a kijelző fejlődött az A50-hez képest, ami nem tűnhet soknak. Azonban a kamerát is górcső alá véve mutatkozik meg az A51 igazi ereje, ráadásul már 4 K felbontásban is rögzíthetünk videót a készülékkel. A Samsung ismét egy szerethető készüléket alkotott a vásárlóinak elérhető áron, szolgáltatói kínálatban pedig valószínűleg, még kedvezőbb áron juthatunk hozzá a készülékhez.