FUSS VELÜNK – HUAWEI WATCH GT2

Pár napja birtokába jutottam egy nagyon hasznos órának, ami társ a mindennapokban: Huawei Watch GT2

Hozzám az inkább férfi csuklómérethez illő 46 mm Sport változat került szilikon szíjjal, (ami természetesen egy szabvány 22 mm-es cserélhető szíj) így bármilyen órás üzletben tudunk hozzá venni akár bőr-vagy fémszíjat.
41 grammos súlya miatt igazán kellemes viselést biztosít egész nap, sőt akár alvás közben is, ugyanis a Trusleep funkció miatt tudjuk monitorozni az alvásunk minőségét.

Egy gyönyörű, 1,39 colos OLED paneles kijelzőt kapunk, ami erősebb fényviszonyok mellett is kiválóan látható.

IP tanusítvánnyal is rendelkezik az óra, ami 5ATM vízállóságot takar az óránál. Mivel az edzésprogramok között beltéri vagy akár nyíltvízi úszás is szerepel, strandon, uszodában nyugodtan használható (hasznos tanács: vízben a gombokat NE nyomkodd), de kerüld a sósvízi használatot.

Az óra IOS és Android rendszerrel is kommunikál, a párosításhoz a Huawei Egészség appot kell letöltenünk.
Nekem Samsung S10+ készülékem van, ezzel a készülékkel is kiválóan működik.

Érdemes leszögezni a Watch GT2-vel kapcsolatban, hogy ez nem egy okosóra, hanem inkább egy sportóra, ami okosóra funkciókkal is rendelkezik.

Általános adatokat kaphatunk a pulzusszámunk napközbeni alakulásáról, a stressz-szintünkről, és méri a megtett lépések számát, hosszát.
Beépített GPS-nek köszönhetően telefonunknak sem muszáj nálunk lennie ahhoz, hogy pontos útvonalat kapjunk az edzéseinkről.

13 féle betáplált futási lehetőség közül választhatunk edzettségi szintünknek megfelelően, illetve számos mód közül tudunk választani (Séta, kerékpározás, triatlon, úszás, mászás, evezés, egyéb..) Én eddig a szabadtéri futást próbáltam ki, nagyon szépen monitorozza az átlagsebességemet, megtett kilométert, pulzusszámot, regenerálódási időt is írja..sőt…a VO2Max-ot – azaz a test által felvehető és szállítható maximális oxigén mennyiségét – is megtudjuk nézni, korosztályunknak megfelelően.

Érdemes kipróbálnunk az órában található futási módokat.


A beépített tárhelynek köszönhetően raktam az órámra zenéket is az Egészség appon keresztül, amit a Huawei AM61 bluetooth sport fülhallgatómmal tudtam is hallgatni, a telefonom használata nélkül…bámulatos.. 🙂
Itt muszáj megjegyeznem azt, hogy a zeneátvitel egy picit lassú (főleg ebben a mai rohanó világban), de ezt eltudtam fogadni, és közben végezni a napi teendőimet.

Az órával telefonhívást is tudunk indítani, viszont csak az alkalmazásban berögzített 10 darab telefonszámot, de ha valaki hív minket, aki nem a “TOP10“-es listában van, azt visszatudjuk hívni akár az óránkon keresztül is. (Természetesen a mobiltelefonunknak hatótávolságon belül kell lennie).
Több hívást is indítottam/ fogadtam már, teljesen jól hallható a másik fél, és ha nem árulom el neki, hogy órán keresztül beszélgetünk, akkor nem hinné el, mivel teljesen olyan a hangzása, mintha telefonon keresztül bonyolítanám a csevegést.

Ami negatívum az órában, az az NFC és WIFI hiánya, illetve az értesítéseket kezelhetné profibb és látványosabb módon is.

Bár véleményem szerint nem is ez a Huawei óra fő profilja, mert én inkább azoknak ajánlanám, akik egy megbízható, hosszú üzemidővel rendelkező sportórát keresnek, beépített zenelejátszó funkcióval, amivel akár telefonhívást is tud kezdeményezni (a beépített mikrofonnak köszönhetően), illetve azoknak még, akik képesek kompromisszumot kötni az NFC hiánya és az értesítések válaszolása, akár pontosabb megjelenítése miatt.

Az interneten 70 ezer forinttól kapható, ami szerintem teljesen korrekt ár ezért az eszközért, én személyszerint csak ajánlani tudom mindenkinek.

A beépített tárhelyének és mikrofonjának köszönhetően, akár a telefonunk nélkül is hallgathatjuk kedvenc zenéinket.

Főbb Specifikációk:

Megjelenés dátuma: 2019 Október
Tárhely: 4 GB
Kijelző: 1,39 inch AMOLED 454 x 454 HD
Kamera: nincs
GPS: támogatott
Kapcsolat: Bluetooth 5.1
Méretek: 45.9 x 45.9 x 10.7 mm
Súly: 41 gramm
Vízállóság: 5ATM
Érzékelők: Gyorsulásmérő
Giroszkóp
Geomágneses érzékelő
Optikai pulzusmérő
Környezeti fényérzékelő
Légnyomás érzékelő
Kapacitív érzékelő
Akkumulátor: 14 nap üzemidő átlagos használat mellett (heti 3×1 órás edzés, napi pár értesítés stb.)
Rendszer követelmények: Android 4.4 vagy későbbi verzió
IOS 9.0 vagy későbbi verzió